nieuws

Docdata wint Nederlandse Logistiek Prijs

Warehousing

Docdata wint Nederlandse Logistiek Prijs
12-11 UTRECHT, PRIJSUITREIKING EN GALA LOGISTIEK IN DE JAARBEURS.

Docdata mag zich de winnaar noemen van de Nederlandse Logistiek Prijs. De prijs werd zojuist uitgereikt tijdens de Logistica 2015.

Wie wordt de opvolger van Nike als winnaar van de Nederlandse Logistiek Prijs? Het antwoord is Docdata. Het e-fulfilmentbedrijf mag zich voegen in de prestigieuze lijst van winnaars van de Nederlandse Logistiek Prijs, een initiatief van vLm. Docdata won zojuist in de Jaarbeurs in Utrecht, waar de Logistica plaatsvindt, de eretitel.

100.000 orders per dag

Jack Heijkans, algemeen directeur en verantwoordelijk voor de Benelux organisatie: “We zijn hier ontzettend trots op. Ik denk dat we uniek zijn in Nederland maar ook daar buiten. Dat heeft ons deze prijs gebracht. Ons volume is veel groter dan dat van vergelijkbare fulfilmentbedrijven. Geen van de aanbieders doet meer dan 100.000 orders per dag, zoals wij. In Nederland liggen meer dan 600.000 SKU’s op voorraad en we gaan er van uit dat dit er over een paar jaar 1,2 miljoen zijn. Vergelijk je ons met grote Amerikaanse fulfilmentbedrijven, dan zie je dat wij op veel minder vierkante meter een enorme efficiency kunnen bereiken.”

Ingram Micro overname

De prijs volgt een maand nadat bekend werd dat Docdata wordt overgenomen door Ingram Micro. “Met Ingram Micro – als dit rond komt in december – hebben we een hele sterke moederorganisatie. Daarmee kunnen we wereldwijd opdrachtgevers aan.”

Groot interview

Een uitgebreid interview met Jack Heijkans is te lezen in de novembereditie van Logistiek Magazine (verschijndatum 20 november 2015). Nog geen abonnee? Bekijk de opties.

Reageer op dit artikel