nieuws

Logistica: Nordic ID komt met twee nieuwe RFID-oplossingen

Warehousing

Logistica: Nordic ID komt met twee nieuwe RFID-oplossingen

Auto-ID leverancier Nordic ID introduceert tijdens de Logistica twee nieuwe RFID systemen voor logistieke toepassingen de zogeheten Medea AXD handterminal en de stationaire AR55 overhead reader.

De Medea AXD RFID handterminal van Nordic ID heeft een groot Gorilla Glass 2 touchscreen en een krachtige 1 Watt RFID module. Het bijzondere is vooral de antennetechniek: in één antennebehuizing zitten meerdere antennes voor verschillende functies. Er is een circulair gepolariseerde antenne, voor het omni-directioneel lezen van RFID tags. Verder beschikt de handterminal over een cross-dipole antenne in, waarbij het verticale deel of het horizontale deel kan worden aangezet. Daarnaast is er ook nog een UHF nearfield antenne, voor betrouwbaar lezen en schrijven van RFID tags op korte afstand.

Ingebouwde antenne

De AR55 RFID reader van Nordic ID die tijdens de Logistica 2015 wordt gepresenteerd is bedoeld voor de logistiek en maakindustrie. Het is een RFID reader voor vaste montage, bijvoorbeeld aan het plafond of dockdeur doorgang. Er is een ingebouwde antenne waarbij de RFID-stralen nauwkeurig kunnen worden gestuurd in een geprogrammeerde richting. Hierdoor is het mogelijk de richting te bepalen van RFID tags in beweging. Zo kan een gebruiker vaststellen of een product of ladingdrager van of juist naar een opslag of vrachtwagen gaat en ook waar precies een RFID tag zich bevindt.

Ingebouwde WLAN router

Het is volgens Nordic ID vrij eenvoudige meerdere AR55’s in een eigen netwerk te combineren, om zo het totale bereik te vergroten. De reader is voorzien van POE (Power Over Ethernet) en USB aansluiting voor montage met maar één enkele bedrading. De AR55 heeft naast een ingebouwde beamforming antenne ook nog drie externe antennepoorten en een ingebouwde WLAN router.

Reageer op dit artikel