nieuws

Kuehne + Nagel opent retourencentrum voor AH

Warehousing

Logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel heeft maandag een nieuw retourencentrum geopend in Zaandam. In het centrum worden de retouren verwerkt uit de winkels van Albert Heijn.

Kuehne + Nagel opent retourencentrum voor AH

Kuehne + Nagel verwerkte de retouren tot op heden op het terrein van het distributiecentrum van Albert Heijn. Omdat de beschikbare ruimte op dit terrein de logistiek dienstverlener geen ruimte bood voor groei, is twee kilometer verderop op bedrijventerrein Hoogtij in de Westzanerpolder een nieuw retourencentrum  (foto) gerealiseerd.

Derde retourencentrum

Het pand is volgens Kuehne + Nagel met zijn 19.500 vierkante meter, een van de grootste retourencentra van Nederland. In Tilburg (2010) en Zwolle beschikt de logistiek dienstverlener al over gelijksoortig centra, waar eveneens de retouren van AH-winkels worden verwerkt.

Sorteren en reinigen

Kuehne + Nagel verwerkt al zeven jaar alle ‘retouren’ uit de winkels van Albert Heijn. Deze activiteit houdt in het sorteren en reinigen van zwarte kratten, het sorteren van bierkratten, het sorteren van pallets, het verwerken van rolcontainers en het afvoeren van plastic, karton en overig afval.

BREEAM-certificaat

Het retourencentrum is milieuvriendelijk gebouwd en is BREEAM-gecertificeerd.

Reageer op dit artikel