nieuws

Arvato bouwt Europese hub in Gennep

Warehousing

Arvato bouwt Europese hub in Gennep

Arvato gaat uitbreiden in Nederland. De logistiek dienstverlener bouwt een nieuw distributiecentrum in Gennep.

Arvato (nummer 29 in lijst Top 100 Logistiek dienstverleners) bouwt een distributiecentrum van 30.000 vierkante meter. In het dc gaat Arvato multichannel als  e-commerce-operaties uitvoeren. Daarnaast zal er een groot volume aan value-added-services plaatsvinden waaronder productconfiguratie en lokalisatie.

Europese hub

De nieuwe locatie in Noord Limburg ligt direct aan de A77, die goede aansluiting biedt naar Duitsland en de rest van Europa. Daarnaast biedt de nabije aanwezigheid van de barge- en treinterminal goede alternatieve transportmogelijkheden. Het DC zal dan ook een Europese hub worden voor warehousing en distributieservices. Het pand wordt “TAPA-A” gecertificeerd en heeft een bonded warehouse set up.

Uitbreiding

De bouw is gestart in augustus en de eerste 30.000 vierkante meter zal in het eerste kwartaal van 2016 in gebruik worden genomen. De komende jaren zal er op deze locatie verder worden uitgebreid tot in totaal 70.000 vierkante meter. Het dc in Gennep wordt het derde distributiecentrum van Arvato in Nederland.

Reageer op dit artikel