nieuws

Logistiek Live: Smart LCV zet dc Herbalife in de spotlight

Warehousing

Logistiek Live: Smart LCV zet dc Herbalife in de spotlight

De vierde route van het Logistiek Live-evenement naar het distributiecentrum van Herbalife wordt mogelijk gemaakt door Smart Logistics Centre Venlo (Smart LCV). Met dit initiatief waarin bedrijfsleven, overheden, onderwijs en kennisinstellingen samenwerken wil Venlo-Venray zich nog prominenter profileren als vooraanstaande Europese logistieke hotspot.

De stakeholders binnen Smart LCV presenteerden vorig jaar juli een actieprogramma waarmee de belangrijkste logistieke hotspot nummer 1 van Nederland de concurrentieslag wil aangaan met andere Europese (logistieke) regio’s. De vier thema’s (ook wel bouwstenen genoemd, red.) van dit ambitieuze programma zijn: infrastructuur, arbeidsmarkt en onderwijs, innovatie en pr.

Komst EFT-evenementen

Na de lancering heeft Smart LCV in korte tijd een aantal aansprekende resultaten geboekt. Zo werd gisteren nog samen met de provincie Limburg en het Havenbedrijf Rotterdam de overeenkomst ondertekend voor een intensieve samenwerking. Een ander hoogtepunt was vorig december toen bekend werd gemaakt dat Eyefortransport de Europese 3PL Summit en CSCO-forum gaat organiseren in Venlo. Beide evenementen vinden in oktober plaats in theater De Maaspoort in Venlo.

Meer evenementen organiseren

Wethouder Economische Zaken Stephan Satijn van Venlo was onlangs in een interview met Logistiek Magazine vol lof over de resultaten die Smart LCV in korte tijd van haar bestaan heeft weten te realiseren met onder andere het binnenhalen van beide evenementen. “Dat deze topconferentie naar Venlo komt is een opsteker voor al onze logistieke bedrijven. Al te lang geldt deze regio als een goed bewaard geheim. Smart LCV verdient dan ook een compliment want dit initiatief van ondernemers, ondernemers en kennisinstellingen is in het eerste jaar van zijn bestaan al in geslaagd om dit aansprekende meerdaagse evenement binnen te halen.”

Logistiek Live: bezoek Herbalife

Het ondersteunen van de Logistieke Live route donderdag 15 oktober naar het moderne distributiecentrum van het Amerikaanse Herbalife in Venray past dan ook goed binnen de ambities van Smart LCV. Voorafgaand aan het bezoek van het Herbalife dc zal de bus ook logistiek bedrijvenpark Trade Port Noord aandoen. Dit bedrijventerrein is inmiddels volop in ontwikkeling met als nieuwe aansprekende vestigers de Amerikaanse kledinggiganten Michael Kors en PVH.

Reageer op dit artikel