nieuws

Active Ants verdubbelt opslagcapaciteit met Autostore

Warehousing

Active Ants verdubbelt opslagcapaciteit met Autostore

E-fulfilment dienstverlener Active Ants gaat in het nieuwe magazijn in Nieuwegein gebruik maken van de Autostore. In dit compacte opslagsysteem, dat Egemin Automation installeert, worden kleine goederen opgeslagen en zorgt bij Active tevens voor een verdubbeling van de beschikbare opslagcapaciteit.

Met de Autostore van Egemin wil Active Ants beter gebruik maken van de beschikbare vloeroppervlakte in het magazijn dat een oppervlakte heeft van 13.000 vierkante meter. Dankzij de compactheid van dit goods-to-man orderpicksysteem kan de e-fulfilment dienstverlener tot twee keer zoveel opslaan in vergelijking tot andere systeem.

28.000 bakken

Active Ants slaat goederen op, verpakt ze en regelt de distributie voor meer dan zestig webwinkels in België, Nederland en Duitsland. Het zijn meestal kleine items waarvan de opslag veel ruimte vraagt, zoals bijvoorbeeld DVD’s, T-shirts, boeken of speelgoed. Autostore is ontwikkeld voor de opslag van zulke kleine items Bij Active Ants wordt straks gewerkt met een systeem van 28.000 bakken in een vooraf gedefinieerd rooster in het magazijn. “We stapelen de bakken en plaatsen die zo dicht mogelijk bij elkaar zodat we het vloeroppervlak maximaal benutten. De AutoStore robots picken automatisch de juiste bakken en brengen die tot bij de operators die dan de juiste goederen eruit nemen en het order verder verwerken”, vertelt Marcel Spruijt, Sales Manager bij Egemin Automation.

Ergonomisch opslagsysteem

Doordat Active Ants gebruik maakt van een bestaand magazijn is de keuze gevallen op dit compacte opslagsysteem dat daarnaast ook ergonomisch moet zijn. Waar het gaat om ergonomie hoeven de orderpickers bijvoorbeeld de bakken niet langer op te tillen of kilometers tussen de magazijnrekken af te leggen.

3D-weergave Egemin

Het AutoStore-systeem, dat ook wordt geleverd door Swisslog en Lalesse, brengt automatisch de juiste bakken uit het rooster tot bij de orderpickers. Met Egemin’s 3D-weergave van de pak- en pickstations kon Active Ants bovendien vooraf al de manier verfijnen waarop de medewerkers met de installatie zouden werken.

Zes pakstations

Het AutoStore-systeem voor Active Ants is uitgerust met twee pickstations die elk voorzien zijn van zes pakstations. Een pick-to-light systeem geeft aan uit welk segment van de bak de orderpicker een item moet pakken en in welke orderbak het item moet komen. De verzendingen die klaar zijn, gaan met een bakkentransportsysteem naar een locatie om te wegen en te fotograferen. Sommige gaan eerst nog naar een ander deel van het magazijn waar grotere of vaste items manueel toegevoegd worden aan het verzendpakket.

Automatisch scannen

Uiteindelijk komen de orderbakken bij de paktafels waar ze automatisch gescand worden en de pakinstructie op het display komt. Het verzendlabel en de orderbon worden geprint zodat de inpakker de order kan afmaken. De lege bakken gaan terug naar de pickstations en de verzendingen naar de expeditie.

Autostore uitbreiden

Als de recente groei zich doorzet dan kan Active Ants eenvoudig roosters met bakken toevoegen aan de huidige AutoStore-installatie die volgend jaar april operationeel moet zijn. In Nederland zijn inmiddels drie Autostore-systemen actief: Fulfilment Solutions in Nieuw Vennep, het fietsonderdelenmagazijn van Accell in Apeldoorn en een onbekende handelsorganisatie in het noorden van het land.

Reageer op dit artikel