nieuws

Bol.com bouwt fulfilment center in Waalwijk

Warehousing

Bol.com bouwt fulfilment center in Waalwijk

Er was al langer sprake van, maar nu is het definitief. Bol.com gaat een eigen fulfilment centre bouwen in Waalwijk. Docdata blijft de operatie uitvoeren.

De nieuwbouw is nodig vanwege capaciteitsproblemen. In de afgelopen zestien jaar is bol.com uitgegroeid van een winkel voor boeken en entertainment tot een verzameling van speciaalzaken die in totaal ruim negen miljoen artikelen bieden. Daarnaast heeft bol.com zich ook ontwikkeld tot een verkopersplatform waar zowel particulieren als andere ondernemers hun artikelen te koop kunnen aanbieden.

50.000 vierkante meter

De huidige situatie is simpelweg niet toereikend. Een eigen fulfilment center moet Bol.com de benodigde ruimte bieden om verder te groeien en innoveren. Het nieuwe fulfilment center wordt gebouwd op het bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk. Bij de opening zal het circa 50.000 vierkante meter grondoppervlakte hebben. De bouw begint in 2016. In 2017 moet het fulfilment centre operationeel zijn.

Krachtige samenwerking

Het nieuwe pand levert zo’n duizend arbeidsplaatsen op, dit tot tevredenheid van lokale en regionale politici. Volgens gedeputeerde Bert Pauli wordt de logistieke positie van Midden-Brabant versterkt met het nieuwe fulfilment center. “Brabant, en in dit geval Waalwijk, blijken hotspots te zijn voor snel groeiende ondernemingen op het gebied van internetverkopen en fijnmazige distributie. Goed dat het nieuwe center ook leidt tot krachtige samenwerking tussen bol.com, Docdata en de overheid om regionale werkzoekenden aan een baan te helpen.”

BREAAM certificering

Bij de bouw streeft Bol.com naar BREEAM Excellent. Er wordt rekening gehouden met duurzame en energievriendelijke oplossingen, zoals het recyclen van water en het toepassen van hernieuwbare energie en energie-efficiëntie.

Reageer op dit artikel