nieuws

Blom start nationaal onderzoek heftruckchauffeurs

Warehousing

Blom start nationaal onderzoek heftruckchauffeurs

Hoe tevreden zijn heftruckchauffeurs? Dat is de centrale vraag van het nationale tevredenheidsonderzoek dat Blom Opleidingen gaat houden. Het onderzoek moet de veiligheid vergroten.

De opleider van intern transportmiddelen uit Hengelo start een groot nationaal onderzoek onder chauffeurs van intern transportmiddelen, zoals heftrucks, reachtrucks en stapelaars. Doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in waar de chauffeurs tevreden, dan wel ontevreden over zijn.

Ongelukken

Centraal tijdens het onderzoek staan de onderwerpen: veiligheid in het magazijn, interne communicatie en procedures. Jaarlijks zijn er gemiddeld zo’n 1700 ongevallen, waarvan 125 zware ongelukken en 7 dodelijke ongevallen. “Als opleider voelen we ons verantwoordelijk voor het goed opleiden van onze cursisten. We weten alleen niet goed waar ze tegenaan lopen als ze terug zijn naar de werkvloer. We hopen met het onderzoek niet alleen onszelf, maar ook alle bedrijven in de transport en logistiek inzicht te geven in wat beter kan,” aldus Maarten Dullaert, commercieel manager bij Blom opleidingen.

Met de resultaten wil BLOM opleidingen gebruiken om de intern transportwereld te verbeteren. Het is voor het eerst dat een dergelijk groot onderzoek wordt uitgevoerd onder heftruckchauffeurs.

Problemen

Het onderzoek vindt plaats middels een online vragenlijst. Dullaert: “Veel zaken worden op managementniveau besproken, maar veel problemen spelen zich op de werkvloer af. Met dit onderzoek willen we in kaart brengen waar chauffeurs precies tegen aanlopen.”

Deelname

Chauffeurs die willen deelnemen aan het onderzoek, kunnen dit tot 15 juli doen via www.blomopleidingen.nl/onderzoek. De resultaten van het onderzoek publiceert Blom opleidingen in september.

Reageer op dit artikel