nieuws

Groei material handling zet door

Warehousing

De internationale material handlingindustrie groeit dit en volgend jaar met 9 en 7 procent. 2014 was ook een goed jaar voor de industrie.

Groei material handling zet door

Dat blijkt uit de meest recente Material Handling Equipment Manufacturing-voorspelling (MHEM) uitgebracht door MHI. Vorig jaar steeg de het aantal nieuwe orders met 8,1 procent. In 2015 komt daar 9 procent bij. Ook in 2016 wordt een groei verwacht van 7 procent.

Amerika

“Wij verwachten dat het economisch fundament ten gunste zal zijn voor verdere  expansie in 2015 en 2016”, aldus Hal Vandiver, MHI executive consultant.  Specifiek voor Amerika: de export in 2014 was gelijk met  2013. In 2012 was er nog een daling van ruim 12 procent. Voor dit en volgend jaar wordt maximaal een bescheiden groei verwacht.

Kwartaalcijfers

De prognose van MHEM is nagenoeg gelijk met die van drie maanden terug. Toen werd de internationale groei voor 2015 en 2016 geraamd tussen de 8 en 9 procent.

De MHEM prognose van material handling equipment manufacturing wordt elk kwartaal gepubliceerd door door MHI en kijkt 12 tot 18 maanden vooruit.

Reageer op dit artikel