nieuws

Aantal inbraken Europese distributiecentra stijgt

Warehousing

Aantal inbraken Europese distributiecentra stijgt

Het aantal diefstallen in Europese distributiecentra stijgt. In Nederland is geen verontrustende toename gesignaleerd. Nog niet.

Het aantal incidenten in en rondom distributiecentra in Europa stijgt Marcel Saarloos, security manager EMEA voor HP en bestuurslid van TAPA:  “Ik krijg signalen dat distributiecentra in Europa meer last hebben van inbraken.” Een verklaring voor de inbraaktoename en exacte cijfers heeft hij niet.

Trend

Verbond voor Verzekeraars en verzekeraar TVM laten desgevraagd weten voor specifiek Nederland  ‘geen stijging en verontrustende trends te zien.’  Een beeld dat wordt bevestigd door Martijn Janssen, area manager zuid Nederland bij Securitas.

Agressiever

Dat wil niet zeggen dat er niets te vrezen valt, integendeel. Schoenen e-tailer Omoda werd vorig jaar nog slachtoffer van een spraakmakende inbraak. Schade door inbraak (inclusief transportcriminaliteit) kost de logistieke sector jaarlijks zo’n 350 miljoen euro. Harold de Kruijs van beveiligingsbedrijf Mactwin: “Het aantal incidenten wordt niet meer of minder, maar wel de aanpak:  criminele worden agressiever en slimmer.” Een zwakke plek van dc’s in en blijft materiaalkeuze bij de bouw en verbouw van panden. Ook komt het gevaar steeds meer van binnenuit de organisatie.

Robots en technieken

Goed beveiligen vergt naast de juiste bouwmaterialen daarom bovenal een gestructureerde, methodische aanpak. Ook verbeterde (camera)technieken kunnen helpen incidenten te voorkomen. Saarloos van HP gelooft in robotisering.  De kans is volgens hem groot dat robots in de toekomst de rol van surveillerende beveiligingsbeambten overnemen.
Lees het hele artikel over beveiliging in het februarinummer van Logistiek
Nog geen abonnee? Bekijk de (digitale) mogelijkheden

Reageer op dit artikel