nieuws

UPS breidt drie Europese mult-client dc’s uit

Warehousing

Logistiek dienstverlener UPS Supply Chain Solutions breidt drie internationale distributiecentra in Duitsland en Nederland uit met ongeveer 20.000 vierkante meter. Het gaat om een uitbreiding van de dc’s in Venlo, Krefeld en Butzbach. Aanleiding is de groeiende vraag uit de hoek van retail- en hightech-klanten.

UPS breidt drie Europese mult-client dc’s uit

Deze uitbreiding volgt op de recent aankondiging van UPS Supply Chain Solutions dat alle distributiecentra in Noord-Amerika worden uitgebreid met 110.000 vierkante meter. De logistiek dienstverlener heeft wereldwijd 596 dc’s, met een totale oppervlakte van ruim drie miljoen vierkante meter.

Grootste uitbreiding in Venlo

UPS wil nu ook in Europa uitbreiden om te kunnen voorzien in de groeiende vraag van B2B en B2C klanten. Zo vindt in Venlo, waar de logistiek dienstverlener al beschikt over twee dc’s op logistiek bedrijvenpark Trade Port Noord (foto) en Trade Port West, de grootste uitbreiding plaats met 8.500 vierkante meter aan extra distributieruimte. In de logistieke hotspot is uitbreiding noodzakelijk vanwege de groeiende vraag van hightech- en retail-klanten. Deze faciliteit biedt ook post-sales distributie services. De nieuwe uitbreiding verrijst tussen de twee bestaande panden van UPS aan de Marco Poloweg in Venlo. In Krefeld, Duitsland is voor dezelfde klantengroep al uitgebreid met 5.000 vierkante meter. In Butzbach, nabij Frankfurt am Main, vindt een uitbreiding plaats van 7.000 vierkante meter.

VAL-activiteiten

In voornoemde distributiecentra biedt de logistiek dienstverlener een ruim pakket aan (VAL)-diensten aan zoals opslag en orderverwerking, voorraadbeheer, transport en management van retourzendingen, aangepaste kitting en verpakking, winkeldisplays en reparatie van belangrijke onderdelen alsmede same day delivery. Vorig jaar mei kondigde UPS ook al aan dat het bestaande healthcare distributiecentrum in Roermond gefaseerd fors wordt uitgebreid. Deze uitbreiding moet op termijn 250 extra arbeidsplaatsen opleveren voor de regio Roermond.

Reageer op dit artikel