nieuws

Smart glasses nog niet goed genoeg voor dc’s

Warehousing

Smart glasses nog niet goed genoeg voor dc’s

De hard- en software van smart glasses zijn nog niet robuust genoeg om serieus te worden ingezet in distributiecentra. De ontwikkeling kost nog enkele jaren, concluderen studenten van Hogeschool Windesheim.

Kunnen smart glasses worden ingevoerd en levert het wat op? Dat was de centrale vraag die dertien vierde jaars logistiek studenten van de minor Supply Chain Engineering aan de Hogeschool Windesheim moesten beantwoorden.

Toepasbaarheid

In opdracht van het KennisDC Logistiek Noordoost Nederland deden ze drie maanden theoretisch onderzoek naar de toepasbaarheid van smart glasses (Google glass en Epson) bij bedrijven. In drie groepen onderzochten ze de toepasbaarheid van smart glasses bij wms leverancier LSP, producent van veiligheidsmiddelen  Gevavi en logistiek dienstverlener Kuehne+Nagel in Tiel.

Verbetering hard- software

Die toepasbaarheid laat nogal te wensen over, bleek uit de presentaties van de studenten gisteren. Hoewel iedereen de potentie van smart glasses onderschrijft (sneller, minder fouten, goedkoper) waren de studenten eenduidig in hun conclusie: huidige smart glasses zijn nog niet robuust genoeg om nu in te zetten. Zowel de hard- als software moeten beter.

Implementatie

Hoewel het haalbaarheidsplan negatief uitvalt, wordt fase 2 gestart: invoering van smart glasses in ICT per deelnemend bedrijf. Welke bedrijven deel gaan nemen is nog onbekend. In september moet het systeem live worden getest bij bedrijven.

Vuzix bij bakkerij

Bakkerij de Trog in Ieper (België) wacht daar niet op. De bakkerij werkt sinds januari 2014 in het magazijn met augmented reality brillen. De brillen (Vuzix) worden gebruikt voor het picken en het distribueren van duizenden broden, sandwiches en koffiekoeken over driehonderd klanten in heel Vlaanderen.werkt sinds vorig jaar. DHL, die de interne logistiek verzorgt van het EDC van Ricoh in Bergen op Zoom, heeft onlangs een pilot afgerond met Vuzix brillen.

Pilot uitgelicht

Het bedrijf overweegt sterk het pickproces van een deel van het magazijn via smart glass te doen. Lees het hele artikel met DHL over de pilot in het februarinummer van Logistiek Magazine. Nog geen abonnee? bekijk de (digitale) mogelijkheden.

Lees ook deze expertartikelen:


Google Glass biedt logistiek nieuwe realiteit


Verbetermogelijkheden in warehouse: hebben we een bril nodig?

Reageer op dit artikel