nieuws

Neele-Vat breidt opslag uit met nieuw HACCP-magazijn

Warehousing

Logistiek dienstverlener Neele-Vat Logistics heeft begin deze maand 4.300 vierkante meter aan nieuwe magazijnruimte in gebruik genomen. Het magazijn is gevestigd op logistiek bedrijvenpark Distripark Eemhaven in Rotterdam-Albrandswaard en voldoet aan de laatste HACCP-normen.

Neele-Vat breidt opslag uit met nieuw HACCP-magazijn

Het nieuwe pand grenst direct aan het bestaande  magazijn van Neele-Vat Logistics op Distripark Eemhaven. Met de uitbreiding komt de opslagcapaciteit van de logistiek dienstverlener op deze locatie uit op goed 9.000 vierkante meter. Het volledige magazijn voldoet ook aan de HACCP certificeringsrichtlijnen.

45.000 vierkante meter opslagcapaciteit

De logistiek dienstverlener, ontstaan uit een fusie tussen Neele en Vat vorig jaar oktober, beschikt in de regio Rotterdam nog over 45.000 vierkante meter opslagcapaciteit die ook aan de eerder genoemde HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) normen voldoen. Het gaat hier om magazijnen op de Maasvlakte en aan de Marco Polostraat in Rotterdam.

Ook Amsterdam HACCP gecertificeerd

Binnen een half jaar verwacht Neele-Vat Logistics ook HACCP-certificering te realiseren voor de 20.000 vierkante meter aan beschikbare opslagcapaciteit in de regio Amsterdam.

Anticiperen op tenders

Neele-Vat Logistics anticipeert met de HACCP-gecertificeerde magazijnen op de tenders voor opslag van voedingsmiddelen, waar het bedrijf regelmaat aan meedoet. Dit betreft zowel eindproducten als ingrediënten. Om hiervoor in aanmerking te komen worden regels en richtlijnen rond voedselveiligheid en hygiëne (HACCP) doorlopend uitgevoerd en gemonitord zoals het registreren van gegevens als temperatuur, schoonmaak en onderhoud van transportmiddelen.

Verdere groei stimuleren

Iedere onderneming die voedingsmiddelen produceert, verwerkt of distribueert moet werken volgens de hygiënecode voor transport, opslag en distributie van levensmiddelen. “Wij investeren bewust in de HACCP certificering van onze nieuwe en bestaande magazijnen om verdere groei in deze sector te bewerkstelligen en tegelijkertijd huidige volumes efficiënter te kunnen verwerken”, verklaart directeur Cuno Vat.

Reageer op dit artikel