nieuws

Inther automatiseert dc’s Chinese groothandel

Warehousing

Xinjia Pharmaceutical, een distributeur van farmaceutische producten, heeft twee medische dc’s in het Chinese Xinjiang laten automatiseren door Inther Logistics Technology. Het Venrayse bedrijf ontwierp en implementeerde verschillende orderpickmethoden inclusief een PLC besturingssysteem.

Inther automatiseert dc’s Chinese groothandel

Het proces bij Xinjia Pharmaceutical is door Inther zo uitgerust dat de meeste snellopers worden opgeslagen en gepickt vanuit flowracks die zijn uitgerust met picklights.

Pick to light systeem

Een in het racking gebied geplaatste rollenbaan transporteert lege bakken naar de orderpickstations. Hier wordt de bak gescand en lichten bijbehorende picklights op. Deze lichten geven aan waar en hoeveel orders er verzameld moeten worden. De gevraagde producten worden gepickt waarna de bak via een rollenbaan richting packing wordt getransporteerd.

Batch en voice picking

Slow movers worden met behulp van pick carts verzameld. Twaalf pick locaties zijn verdeeld over iedere cart, wat een batch picking van twaalf orders mogelijk maakt. Volledig verpakte producten en producten die in het pallet gebied liggen opgeslagen worden met voice gepickt. Het orderpicksysteem is sinds eind oktober vorig jaar operationeel. Het is niet eerste project van Inther in China. Augustus vorig jaar leverde het bedrijf uit Venray in het warehouse van de Chinese logistiek dienstverlener CNSS in Zhenjiang een zogeheten put-to-wall verdeelsysteem op met een PLC sturing voor de totale mechanisatie.

Reageer op dit artikel