nieuws

FM Logistic rolt supply chain-platform wereldwijd uit

Warehousing

FM Logistic rolt supply chain-platform wereldwijd uit

Logistiek dienstverlener FM Logistic implementeert wereldwijd het multimodale transportplatform Kewill Move. Hiermee zorgt het bedrijf voor procesautomatisering en meer inzicht binnen de hele organisatie.

Het Franse FM Logistic levert wereldwijd logistieke oplossingen op maat aan klanten uit verschillende branches. Het bedrijf heeft meer dan 18.700 werknemers in dienst die werkzaam zijn in twaalf Europese landen, Rusland, Brazilië en China. Binnen de groeistrategie staat de ontwikkeling van een compleet vervoersaanbod centraal. Hieronder valt het aanbieden van een breder scala aan leveringsmogelijkheden – van pakket tot meerdere pallets – en toegang tot netwerken en lokale partners. Om dit te bereiken is een flexibel en schaalbaar IT-platform essentieel.

“Wij hebben ambitieuze plannen om onze transportgerelateerde omzet aanzienlijk toe te laten nemen in de komende jaren door het uitbreiden van onze bestaande activiteiten en nieuwe geografische gebieden en markten te betreden”, zegt Eric Siebering, TMS en WMS IS afdelingsmanager bij FM Logistic.

Integratie vereenvoudigen

De Kewill Logistics-software, onderdeel van het Kewill Move supply chain execution-platform, is geïmplementeerd en operationeel. Het ondersteunt daarbij het transport voor negentig procent van het FM Logistic-netwerk en vervangt het lokale transportmanagementsysteem (TMS). Het nieuwe platform heeft er nu al voor gezorgd dat FM Logistic zijn activiteiten beter aan kan laten sluiten, zowel intern als met partners. Dit zorgt voor meer operationele efficiëntie. Siebering: “De oplossing zal het mogelijk maken om één verenigde transportdienst in heel Europa aan te bieden en om de integratie van onze informatiesystemen bij FM Logistic te vereenvoudigen. We zijn er van overtuigd dat de samenwerking met Kewill ons wereldwijd zal voorzien van een goede basis die we nodig hebben om dit doel te bereiken. Beide organisaties zullen profiteren van het delen van inzichten en de software-functionaliteiten blijven versterken en uitbreiden”.

Niet meer handmatig

De financiële systemen van FM Logistic en optimalisatietools, zoals on-board computerapparatuur en planningssoftware, zijn geïntegreerd in het platform, waardoor operationele data direct verwerkt kan worden. Hierdoor is handmatige verwerking niet meer nodig. Ook is het mogelijk om accuraat de prestaties van de hele organisatie naast de afgesproken Key Performance Indicators (KPIs) te leggen en de financiële administratie van bestelling tot factuur af te handelen.

Nauwkeurige rapportages

Door de uitbreiding van het platform verdubbelt het aantal gebruikers en beschikken alle landen over de laatste versie van de oplossing. Hierdoor kan FM Logistic belangrijke supply chain-data delen met de rest van de organisatie, waardoor zendingen, real-time data van de capaciteit, tarieven en planningen volledig inzichtelijk zijn. Door de strategische samenwerking zijn transportmanagementfuncties op een aantal belangrijke punten beter afgestemd op operationele processen. Hierdoor is meer standaardisatie mogelijk en zijn rapportages nauwkeuriger, waaronder cross-docking, CO2-meting en vervoersselectie en -management.

Lees ook: Kewill breidt platform uit met verladersfunctie

Meer informatie over Kewill vindt u in onze bedrijvengids. Druk op de ‘volg’ button en mis geen updates meer over dit bedrijf

Reageer op dit artikel