nieuws

Dematic neemt sorterspecialist SDI Europe over

Warehousing

Dematic neemt sorterspecialist SDI Europe over

System integrator Dematic heeft gisteren aangekondigd dat het FSU Investments Limited overneemt, de hoofdaandeelhouder van SDI Group Europe, een specialist op het gebied van sortertechnologie voor hangende en liggende kleding. Met de overname wil Dematic zijn positie versterken op de wereldwijde markt van orderafhandeling systemen in het segment van kleding-, retail- en e-commerce.

In een toelichting op de overname, die gisteren rond werd gemaakt, zegt Dematic-ceo Ulf Henriksson dat met de SDI-sorters combinaties worden gemaakt met de Dematic-systemen op het gebied van onder andere retourzendingen. “Onze klanten profiteren hierdoor straks van modulaire, flexibele en schaalbare oplossingen uit de hand van één leverancier en partner.”

Inspelen op multichannel-distributie

De overname van het portfolio van SDI Group Europe zal het productassortiment van Dematic dan ook verder uitbreiden en versterken. Door combinaties te maken wil de Amerikaanse system integrator (in 2014 op plaats drie in de top twintig grootste material handling leveranciers wereldwijd) volgens eigen zeggen de responsiviteit van klanten verbeteren waar het gaat om de steeds veranderende eisen in de omnichannel-distributiesector.

Gespecialiseerd in sortertechnologie

SDI Group Europe heeft haar hoofdkantoor in het Britse Royston en is gespecialiseerd in levering van orderafhandeling systemen zoals pouch sorters, pusher sorters, Bombay sorters, technologie voor hangende kleding, tilt tray/carton sorters en bijbehorende services.

Sortertechnologie voor retourzendingen

De zelf-ontwikkelde MonaLisa bag sorter technologie maakt het bijvoorbeeld mogelijk om zowel hangende als platte goederen door hetzelfde systeem te laten vervoeren. De technologie is ontworpen ter verbetering van het afhandelen van bijvoorbeeld retourzendingen van schoenen, speelgoed, boeken, CD’s en mobiele telefoons. SDI heeft vestigingen in Groot-Brittannië, Duitsland, Italië, Spanje, Nederland (Beverwijk) en Polen.

Sortersystemen bij Veldhoven Distributie en TNT Fashion

In Nederland installeerde het Britse bedrijf sortersystemen in onder andere het distributiecentrum van Veldhoven Distributie in Alphen aan den Rijn (foto) in 2011 en het dc van TNT Fashion in Bergen op Zoom ook in 2011.

Reageer op dit artikel