nieuws

Costo levert automatisch picksysteem aan Wenco

Warehousing

Het Duitse bedrijf Wenco heeft een nieuw automatisch transportsysteem voor zijn logistieke distributiecentrum aangeschaft. Het systeem moet het pickproces efficiënter maken.

Costo levert automatisch picksysteem aan Wenco

Costo levert op de begane grond een aanpassing aan het bestaande systeem en op de bestaande entresolvloer van het dc een dubbel uitgevoerd zone-pick systeem. Op de begane grond wordt het huidige transportsysteem ingekort en verder aangevuld met een nieuw conveyor systeem.

Wenco is leverancier van non-food goederen aan diverse retailbedrijven in Duitsland en Europa. Het dc is door een efficiencyslag in de organisatie toe aan een optimalisatie van het pickproces.

Robots

Met behulp van robots (ontstapelaar) worden de orderpick bakken op de conveyorbanen geplaatst. De bakken worden op twee banen boven elkaar aangeboden aan de pickers . Het geheel bevat vijf pickzones. Per zone kunnen tegelijkertijd 18 bakken worden aangeboden.

Plateauliften

De installatie bestaat verder uit circa 210 meter aangedreven onder andere conveyorbanen, labelapplicators, pushers. Verder zal het magazijn worden uitgerust met plateauliften waaruit men de onderdelen al picken. Het volledig systeem wordt aangestuurd door de software van Xtend (zusterbedrijf Costo) en gekoppeld aan het wms van Wenco.

Reageer op dit artikel