nieuws

Contractlogistiek van Vos groeit met nieuw dc

Warehousing

Contractlogistiek van Vos groeit met nieuw dc

Burgemeester van Oss Wobine Buijs-Glaudemans en Vos Logistics-CEO Frank Verhoeven hebben gisteren het nieuwe duurzame distributiecentrum geopend van Vos Logistics in Oss. Met dit dc op het multimodaal goed ontsloten bedrijvenpark De Geer wil Vos zijn contractlogistiek-activiteiten verder uitbouwen.

Na de recente overname door het management, CEO Frank Verhoeven en CFO Ben Vos, en de Beverwijkse transportmiljonair Dick Burger (Scheybeeck Investments) kan Vos Logistics een lastige periode definitief achter zich laten en nu met een positieve blik naar de toekomst kijken. Dat positieve gevoel overheerste ook gisteren namiddag tijdens de feestelijke opening van het nieuwe distributiecentrum van de logistiek dienstverlener in Oss (omvang 25.600 vierkante meter en 33 loading docks red.) dat werd gebouwd door de beursgenoteerde Belgische logistiek vastgoedontwikkelaar Montea.

Warehousing is speerpunt van Vos

Dit dc, dat sinds 1 oktober operationeel is, past naadloos in de strategie van het Vos-management onder aanvoering van Frank Verhoeven om vooral in te zetten op contract logistiek met daarbinnen als speerpunt warehousing en maatgerichte transport en distributie oplossingen. Die aanpak blijkt succesvol want, zo meldt Vos, de totale opslagcapaciteit is in drie jaar tijd uitgebreid naar 170.000 vierkante meter, een groei van 35 procent.

Snelle bouwtijd dc

Frank Verhoeven was tijdens zijn toespraak voorafgaand aan de openingshandeling vooral vol lof over de snelheid waarmee het pand is gebouwd en opgeleverd. Met reden want half maart vorig jaar startten de eerste werkzaamheden en sinds 1 oktober is het dc al operationeel. “De voortvarendheid waarmee het pand in gebruik is genomen is ronduit indrukwekkend”, aldus Verhoeven die daaraan toevoegde dat 2014 een mooi jaar was voor zijn bedrijf door de economische opleving die een positieve weerslag heeft op de resultaten van de logistiek dienstverlener. “Bovendien hebben we als management de handen in een geslagen met een strategische investeerder met een lange termijn visie. Op basis van een stevig financieel fundament streven we naar een gecontroleerde groei de komende jaren.”

Strategische ligging Oss

Oss speelt binnen bij die groei van Vos een belangrijke rol. Deze logistieke hotspot met ambities ligt volgens Verhoeven strategisch in het achterland van de havens van Rotterdam en Antwerpen en beschikt over een multimodale containerterminal. Daarbij komt dat het distributiecentrum goed bereikbaar is over zowel over de weg, via het water (Maas-haven) en per spoor.

TCC belangrijkste klant

Vanuit deze AEO-gecertificeerde site, die Vos voor zeven jaar huurt van Montea, verzorgt Vos Logistics de order fulfilment en toegevoegde waarde activiteiten voor klanten zoals samples- en retourenbehandeling. Belangrijkste klant die op dit moment gebruik maakt van het dc is TCC, internationaal marktleider op het gebied van het ontwikkelen van spaarprogramma’s voor bijvoorbeeld serviezen en huishoudelijke apparaten in opdracht van onder andere grote supermarktketens en benzinestations.

BREEAM-very good

Het pand is duurzaam gecertificeerd met een BREEAM-twee sterren (very good, red.) certificaat. Verhoeven hierover: “De duurzaamheid komt terug in aspecten als de isolatiewaardes, opvang van regenwater, LED-verlichting, de verhoogde ligging van het pand en de processen op het gebied van afvalscheiding, klimaatcontrole. Dat zorgt niet alleen voor een lagere energierekening maar ook voor een prettige werkomgeving.”

Verhuizing hoofdkantoor

Ook werd gisteren bekend dat Vos het hoofdkantoor alsmede de magazijnoperatie aan de Waalkade op industrieterrein Elzenburg in Oss begin deze maand heeft verhuisd naar een pand op logistiek bedrijvenpark Vorstengrafdonk dat direct ligt aan de kruising van de snelwegen A50 en A59. Vos deelt het nieuwe onderkomen met MeubiTrend. Vos huurt het opslaggedeelte. Het hoofdkantoor zetelt aan de voorzijde van het gebouw.

Reageer op dit artikel