nieuws

Bende verdacht van grote koperdiefstal bij Wim Bosman

Warehousing

Zeven mannen worden verdacht van grootschalige diefstal van koper bij de vestiging van Wim Bosman in het Belgische Oostende. Begin deze week moest de bende zich verantwoorden voor de rechter in Brugge.

Bende verdacht van grote koperdiefstal bij Wim Bosman

De zeven mannen worden verdacht van de ontvreemding van twee truckladingen met in totaal 35.000 kilo koper. De diefstal vond plaats bij de Wim Bosman-vestiging in Oostende in september 2011 en februari 2012. Het metaal was bestemd voor airconditioningproducent Daikin en had een verkoopwaarde van om en nabij de 300.000 euro, meldt de website van Belgische krant het Nieuwsblad.

Inzet detective

De zeven mannen kwamen in het vizier nadat een vrachtwagenchauffeur van Wim Bosman door hen was benaderd om mee te werken aan een volgende slag. De trucker bracht de bedrijfsleiding van de logistiek dienstverlener op de hoogte en die schakelde een detective in.

Koper lag opgeslagen bij tuinbouwbedrijf

Onderzoek bracht de medeplichtigheid aan het licht van enkele werknemers. Verder onderzoek door het Brugse gerecht bracht de volledige bende in kaart. Het gestolen koper werd volgens de speurders ondergebracht in een magazijn van een tuinbouwbedrijf in Nieuwpoort van waar het vermoedelijk richting Nederland vertrok.

Voormalig werknemer spilfiguur

Een voormalig en inmiddels ontslagen werknemer van Wim Bosman en een medeverdachte worden door het Openbaar Ministerie gezien als de spilfiguren. Laatstgenoemde verdachte benaderde truckchauffeurs terwijl de ex-werknemer telkens de dieven toegang verschafte tot het pand van de Nederlandse logistiek dienstverlener.

Rechtszaak krijgt vervolg

Twee medeplichtige werknemers hielden volgens het OM bij de diefstallen een oogje in het zeil. Naast deze twee medeplichtigen en twee chauffeurs, staat ook de directeur van het tuinbouwbedrijf terecht. De rechtszaak krijgt, zo meldt het Nieuwsblad, op 10 februari een vervolg.

Lees ook: Vijf tips om diefstal in transport en logistiek te voorkomen

Reageer op dit artikel