nieuws

SKF breidt EDC in Tongeren uit met hoogbouwmagazijn

Warehousing

SKF breidt EDC in Tongeren uit met hoogbouwmagazijn

De Zweedse kogellager fabrikant SKF Logistics Services investeert tien miljoen euro in een uitbreiding van het huidige Europese distributiecentrum (EDC) in het Belgische Tongeren. De uitbreiding behelst de bouw van een hoogbouwmagazijn met miniload gecombineerd met nieuwe picking technologie.

Het investeringspakket is eind november goedgekeurd binnen de Zweedse groep SKF. Al twintig jaar fungeert SKF Logistics Services in Tongeren als het Europees distributiecentrum van de kogellager fabrikant.

Uniform logistiek concept

Hans Vander Perre, general manager: ” Toen begin jaren negentig de distributie van SKF lagers bestemd voor na verkoop werd gecentraliseerd, hebben we als SKF een uniform logistiek concept bedacht dat ook makkelijk wereldwijd via dezelfde processen en systemen kon worden uitgerold.”

Implementatie nieuw WMS

De nieuwe distributiestructuur bij de logistiek dienstverlener leidde onder andere tot de implementatie van een nieuw warehouse management systeem (WMS), Astro van Consafe Logistics, gestandaardiseerde verpakkingsmaterialen en processtandaardisatie. Door de jaren heen is het assortiment van de SKF groep uitgebreid met de nodige industriële producten zoals aandrijfriemen, dichtingen, smeermiddelen en mechatronica. “Om voor al deze SKF platformen een efficiëntere oplossing op maat van de klant te bieden, investeren we in nieuwe technologieën en logistieke concepten, waaronder dus een bijkomend hoogbouw (picking)magazijn met miniload.”, aldus Vander Perre.

Richten op e-commerce

De investering in de uitbreiding biedt volgens SKF een antwoord op de veranderende noden van de markt waaronder het toenemend belang van e-commerce. De oplevering van het project is gepland voor maart 2016.

350 mensen werken in het EDC in Tongeren

SKF Logistics Services is de logistieke dienstverlener van de Zweedse kogellager producent. Het bedrijf is actief in meer dan 130 landen. Momenteel werken er ruim 350 mensen bij SKF Logistics Services in Tongeren.

Reageer op dit artikel