nieuws

C. van Heezik breidt opslagcapaciteit fors uit

Warehousing

Logistiek dienstverlener C. van Heezik Vrieslogistiek heeft de opslagcapaciteit van het magazijn in Utrecht fors uitgebreid. De opslagcapaciteit is uitgebreid met 1.500 extra palletplaatsen. Begin volgend jaar staat er nog een uitbreiding op de rol met nog eens 2.000 palletplaatsen.

C. van Heezik breidt opslagcapaciteit fors uit

De 1.500 extra palletplaatsen zijn door Storax gerealiseerd in inrijstellingen met een door heftrucks verplaatsbare shuttle (ranger). In de kanalen kunnen hele vrachten opgeslagen worden. Dit kunnen, zo meldt C. van Heezik, zowel europallets als blokpallets zijn.

Extra vloer hoogbouwmagazijn

Deze uitbreiding betreft slechts de eerste fase, meldt de logistiek dienstverlener woensdag. Op de rol staat om begin volgend jaar nog eens 2.000 palletplaatsen extra te realiseren door het bouwen van een extra vloer in het hoogbouwmagazijn.

Automatisch palletsysteem

Daarna zullen in de loop van volgend jaar nog eens 5.000 extra palletplaatsen gebouwd worden door het automatisch palletsysteem verder uit te bouwen ten koste van de conventionele stellingen.Door deze aanpassingen verwacht C. van Heezik volgens eigen zeggen op korte termijn aan de groeiende vraag naar diensten te kunnen voldoen. De opslagcapaciteit in Utrecht wordt door de verschillende aanpassingen vergroot van 18.000 palletplaatsen naar 26.500 palletplaatsen.

CO2-reductie

Bijkomstig voordeel is dat alle uitbreidingen plaats vinden binnen de bestaande muren. Dit heeft een gunstig effect op de CO2- uitstoot per palletplaats, wat weer ten goede moet komen aan de duurzaamheid van de magazijnoperatie.

Reageer op dit artikel