nieuws

86 nieuwe nieuwe heftrucks voor TNT Duiven

Warehousing

TNT in Duiven heeft haar heftruckvloot vervangen door nieuwe trucks van Toyota Material Handling.

86 nieuwe nieuwe heftrucks voor TNT Duiven

In totaal zijn 86 Toyota Traigo 48 elektrische vorkheftrucks vernieuwd voor gebruik in de roadhub in Duiven dat een oppervlakte heeft van 145.000 vierkante meter. De keuze voor Toyota is niet verrassend. TNT Duiven maakt sinds 1998 al gebruik van de Japanse heftruckbouwer.

Checklist

De nieuwe heftrucks beschikken over een pre-operational check – een digitale checklist die de chauffeurs doorlopen voordat de truck start en die centraal beheerd wordt in Toyota I_Site. Door deze werkwijze worden onregelmatigheden sneller vastgesteld en is men verzekerd van een betrouwbare en veilige truck. Daarnaast moet een comfortabelere stoel met meer opties voor bedieningsgemak zorgen voor  een verhoogde veiligheid.

Productiviteit

Iedere chauffeur heeft via de eigen bedrijfspas toegang tot de truck. Per bedrijfspas is te herleiden op welke truck de chauffeur heeft gereden en met welke gebruikersinstelling. Verbeteringen in productiviteit en veiligheid op de werkvloer zijn zo inzichtelijk te maken.

Batterij

De heftrucks hebben ook een grotere batterijcapaciteit in combinatie met een nieuw batterijmanagementsysteem. Dit leidt op de lange termijn voor een langere levensduur, minder laadmomenten en een afname in wisselbatterijen.

Reageer op dit artikel