nieuws

Van Gent start webshop met 100.000 heftruckonderdelen

Warehousing

Groothandel Van Gent Forkliftparts Europa uit Nijmegen is een webshop opgestart waar eindgebruikers rechtstreeks heftruckonderdelen en –accessoires kunnen bestellen. De webwinkel Orangeparts.nl heeft 100.000 onderdelen op voorraad die binnen 24 geleverd worden.

Van Gent start webshop met 100.000 heftruckonderdelen

Volgens Van Gent Forkliftparts Europa is de toetreding van een groothandel in heftruckonderdelen tot het online kanaal een unicum voor Nederland en Europa: “Er bestonden al wel een aantal online retailers voor heftruckonderdelen. Maar wij hebben nu besloten als eerste groothandel ook een webwinkel in de markt te zetten”, zegt Dave Lam, general manager van Van Gent Forkliftparts Europa.

Inloggen niet verplicht

Daarmee is OrangeParts.nl volgens Lam de eerste die de eindgebruiker- zonder te hoeven inloggen – toegang geeft tot een webshop met de kennis, de ervaring en een assortiment die op het internet nog niet te vinden was.

Rechtstreeks uit voorraad bestellen

Op OrangeParts.nl krijgen klanten een assortiment van 100.000 heftruckonderdelen voorgeschoteld van alle merken heftrucks die rechtstreeks uit voorraad kunnen worden besteld. “Maar, en dat is net zo belangrijk, wij beschikken over 45 jaar technische kennis en ervaring, kennen de markt door en door en hebben een schaalgrootte die nieuw is op het web”, aldus Lam.

Ondersteuning dealers

Met OrangeParts.nl worden ook de dealers van Van Gent Forkliftparts ondersteund door middel van een grotere naamsbekendheid. “Door de webshop krijgen onze producten een nog betere positie in de markt en hierdoor zal de vraag er naar stijgen. Eindgebruikers die service nodig hebben kunnen wij verwijzen naar een van onze dealers”, zegt Lam.

24 uurs levering mogelijk

De webwinkel biedt alle onderdelen en accessoires voor de eigenaren van heftrucks: vorken, banden, batterijladers, LPG onderdelen, handling equipment, veiligheidsproducten, accessoires en alle veelvoorkomende slijtdelen. Online bestellingen voor vijf uur ’s middags worden de volgende dag bezorgd.”


Lees ook het nieuwsartikel uit 2010: Weinig keus in heftruckonderdelen webshops

Reageer op dit artikel