nieuws

Rheinland-Pfalz beste plek e-commerce dc, Nederland 4e

Warehousing

Rheinland-Pfalz is de meest ideale locatie voor Europese e-commerce distributiecentra. Zuid en West-Nederland volgen op plek vier en vijf.

Rheinland-Pfalz beste plek e-commerce dc, Nederland 4e

Dat blijkt uit een studie die het Vlaams Instituut voor de Logistiek in het kader van zijn project ‘VIL 4 e-boost’ liet uitvoeren door PwC. PwC onderzocht 44 regio’s in Nederland, Engeland, Duitsland, België, Frankrijk en Luxemburg.

Criteria

Er werd onder meer gelet op nabijheid koopkracht en markt voor e-commerce, investeringsaantrekkelijkheid, beschikbaarheid magazijnen/logistieke gronden, wegendichtheid en logistieke expertise. Het is de eerste keer dat dit specifiek voor e-commerce distributiecentra werd onderzocht.

Top zes

Zuid-Nederland moet zich tevreden stellen met plaats vier in de lijst, gevolgd door het westen van het land. Rheinland-Pfalz is volgens PwC de meest ideale locatie voor een e-commerce dc. Saarland en Wallonië bezetten plek twee en drie. Vlaanderen staat op plaats zes. Oost en Noord Nederland moeten het doen met plek 22 en 27.

Goed en slecht

Zuid en West Nederland scoren met name goed op de punten: nabijheid haven, luchthavens en hubs, wegendichtheid, douane en flexibiliteit arbeid. De regio’s scoren echter beduidend minder op de criteria: grondprijs en de beschikbarheid van logistieke grond en magazijnen. Daarnaast zijn de arbeidskosten hoog in vergelijking met concurrerende regio’s.

Reageer op dit artikel