nieuws

KLG Europe opent logistiek centrum in Boekarest

Warehousing

De Roemeense divisie van logistiek dienstverlener KLG Europe Logistics heeft onlangs in Boekarest een nieuw logistiek centrum geopend. Het pand beschikt nu over meer dan 10.000 vierkante meter magazijnruimte en een cross dock terminal. KLG investeerde 5,6 miljoen euro in de nieuwbouw.

KLG Europe opent logistiek centrum in Boekarest

Het nieuwe logistiek centrum in Boekarest van KLG Europe is onderdeel van een logistiek bedrijvenpark van 120 hectare in Bolintin Deal niet ver van de Roemeense Boekarest langs de snelweg naar de stad Pitești.

Nieuwbouw naast bestaande vestiging

Het pand is voor de logistiek dienstverlener uit Venlo in zeven maanden tijd gerealiseerd (bouwstart april oplevering in november). De uitbreiding is gebouwd naast de bestaande vestiging van KLG Europe, dat sinds 2006 actief is in Roemenië.

Ruimte voor VAS-activiteiten

Het gebouw beschikt volgens de logistiek dienstverlener over de allernieuwste functionaliteiten op logistiek gebied met 5.000 vierkante meter cross docking-platform, 5.000 vierkante meter magazijnruimte, 1.200 vierkante meter kantoorruimte en 1.000 vierkante meter voor Value Added Services (VAS)-activiteiten.

Optimale crossdock-situatie

Kees Kuijken, CEO van KLG Europe zegt in een reactie in zijn nopjes te zijn met de nieuwbouw: “Acht jaar geleden kwamen we naar Roemenië met een goed gestructureerd plan voor de ontwikkeling van KLG. Na een snelle groei en het versterken van ons bedrijf, besloten we de volgende stap te zetten door het vergroten van onze magazijnruimte in Boekarest en zo met name een optimale crossdock te realiseren.”

Bezettingsgraad van negentig procent

Het logistieke centrum is na oplevering direct door KLG Europe Logistics Romania in gebruik genomen en kent nu al, zo meldt de logistiek dienstverlener, een bezettingsgraad van negentig procent.

Reageer op dit artikel