nieuws

Jungheinrich noteert ook sterk derde kwartaal

Warehousing

Jungheinrich zet de goede cijfers van de eerste zes maanden voort. In het derde kwartaal stegen zowel de omzet als de winst fors.

Jungheinrich noteert ook sterk derde kwartaal

De netto-omzet in het derde kwartaal van 2014 bedroeg € 615.000.000, dat is 10 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar (560 miljoen euro). De netto-omzet steeg de eerste negen maanden met 9 procent tot 1.792 miljoen euro (vorig jaar: 1.638 miljoen euro). De nettowinst bedroeg 31,1 miljoen euro, 14 procent meer dan het derde kwartaal vorig jaar.

Groei nieuwe trucks

Jungheinrich dankt de goede cijfers onder andere aan de sterke stijging van de nieuwe truck business, die steeg met 14 procent tot

966 miljoen euro. De omzet in de Duitse markt groeide met 9 procent tot 472 miljoen euro, terwijl de netto-omzet in Europa toenam met 10 procent tot 1.320 miljoen euro. De meeste groei komt van buiten Europa en vooral Azië. In het verre oosten nam de omzet toe met 18 procent. Jungheinrich verwacht de komende maanden eveneens groei, met name in Amerika en Azie. Europa is door de situatie in Oekraïne nog onzeker.

Benoeming

Jan Langerak is benoemd tot vice rresident sales Noord-West Europa

Hij is verantwoordelijk voor de vestigingen in Engeland, Ierland, België en Nederland. Langerak is nu managing director bij Jungheinrich Nederland. Hij zal zijn huidige functie combineren met de nieuwe. Langerak volgt Hans-Herbert Schultz op, die verantwoordelijk wordt voor Oost-Europa

Reageer op dit artikel