nieuws

Fokker Logistics Park krijgt Cradle to Cradle-dc

Warehousing

Op logistiek bedrijvenpark Fokker Logistics Park in Schiphol Oost is onlangs gestart met de realisatie van een distributiecentrum dat gebouwd wordt volgens de duurzame Cradle to Cradle-filosofie. Volgens de ontwikkelaars van het pand gaat het hier om een ‘wereldwijde primeur’.

Fokker Logistics Park krijgt Cradle to Cradle-dc

De bij dit project betrokken ontwikkelaars, Delta Development Group, VolkerWessels en Reggeborgh (verenigd in de Anthony Fokker Business Park (AFBP), red.) willen met hun keuze voor Cradle to Cradle de toon zetten voor toekomstige ontwikkelingen in de bouw van distributiecentra.

Groene werkomgeving voor magazijnpersoneel

De toepassing van deze duurzaamheidsfilosofie, die uit de koker komt van  de Amerikaanse architect William McDonough en de Duitse scheikundige Michael Braungart, komt tot uiting in het ontwerp van het gebouw en de infrastructuur, meldt AFBP. Een greep uit de duurzaamheidsmaatregelen zijn het zogeheten: design for disassembly (ontworpen in nauwe samenwerking met Bouwen met Staal), gebruik van gezonde materialen, een groene werkomgeving zowel voor kantoor als magazijnpersoneel, een CO2 zuiverend truckcourt dat ook de biodiversiteit moet stimuleren en gebruik van hernieuwbare energie en management van waterstromen.

Multifunctioneel gebouw

Het pand dat verrijst op Fokker Logistics Park is een multifunctioneel gebouw met een omvang van circa 38.700 vierkante meter bruto vloeroppervlak met bijna tweehonderd parkeerplaatsen.

Warehouse met twee verdiepingen

Het distributiecentrum bestaat uit een warehouse met twee verdiepingen die flexibel en tailor-made ingedeeld kunnen worden voor een toekomstige gebruiker. Door de modulaire bouwwijze is het volgens AFBP geschikt voor één tot zes gebruikers.

Gefaseerde nieuwbouw

Het gebouw ligt direct bij de entree van het logistiek bedrijvenpark met zicht op de Fokkerweg en luchthaven Schiphol. De bouw wordt gefaseerd uitgevoerd. De eerste fase is gereed juli volgend jaar.

Reageer op dit artikel