nieuws

Distri Development bouwt groot dc op Stichtse Kant

Warehousing

Logistiek bedrijvenpark Stichtsekant in Almere is de locatie waar ontwikkelaar Distri Development op risico een nieuw distributiecentrum (Distrimere) laat bouwen met een omvang van 36.000 vierkante meter. De ontwikkelaar heeft daarvoor een overeenkomst getekend met de gemeente Almere.

Distri Development bouwt groot dc op Stichtse Kant

Distri Development, een samenwerking tussen Proptimize en Built to Build, wil met het pand inspelen op de schaarste aan kwalitatief hoogwaardige en grootschalige distributiecentra in de regio groot Amsterdam en centraal Nederland.

Centrale locatie in Nederland

Het logistiek bedrijvenpark Stichtsekant is volgens de ontwikkelaars een geschikte locatie voor een modern distributiecentrum want het ligt centraal in Nederland direct aan de snelweg A27, die een directe verbinding heeft met de snelwegen A1, A2 en A6 richting onder andere Amsterdam.

Dc voor verladers en logistiek dienstverleners

Mark Pol, wethouder Economische Ontwikkeling van Almere zegt over het dc: “Samen met Distri Development maken we het mogelijk dat er tijdig een modern dc beschikbaar komt voor verladers en logistieke dienstverleners”.

Hoogwaardig distributiecentrum

Volgens Distri Development wordt ‘DistriMere’ een hoogwaardig distributiecentrum met een totale oppervlakte van 36.015 vierkante meter, verdeeld over 32.470 vierkante meter magazijnruimte met 2.810 vierkante meter mezzanine-vloer en 735 vierkante meter kantoorruimte.

Ontwerp is van DENC architecten

De totale omvang van de kavel is exact 51.761 vierkante meter. Het ontwerp van het pand van DENC architecten.

Het distributiecentrum wordt in de tweede helft van volgend jaar opgeleverd. CBRE en JLL zijn als makelaars verantwoordelijk voor de verhuur van het pand.

Reageer op dit artikel