nieuws

Bouw Wehkamp-dc ligt op koers

Warehousing

Bouw Wehkamp-dc ligt op koers

Een jaar geleden is Wehkamp in Zwolle begonnen met de bouw van het grootste Europese e-commerce distributiecentrum in Zwolle. Programmadirecteur Andries van Daalen stelt dat de nieuwbouw tot op heden exact volgens planning verloopt.

Tijdens de Material Handling dag afgelopen donderdag is ingegaan op de dilemma’s rondom verregaande robotisering en automatisering van magazijnen. Schoolvoorbeeld hiervan is het nog in aanbouw zijn distributiecentrum van Wehkamp in Zwolle. De bezoekers van het evenement kregen tijdens de openingssessie een filmpje te zien waarin Andries van Daalen ingaat op het nieuwbouwproces tot op heden en tegen welke verrassingen werd aangelopen.

5.000 extra heipalen

Zo was Wehkamp van tevoren op de hoogte dat er een brede kleilaag onder het gebouw ligt. Daarvoor was een bepaalde vloerconstructie bedacht die volgens Van Daalen stabiel genoeg moest zijn voor de robot- en shuttlesystemen die Knapp installeert. “Op het laatste moment hebben we toch besloten, terwijl de kolommen al stonden en ook het betonnen dak, om toch nog zo’n 5.000 palen van 10 meter onder de vloer te plaatsen. Dat was op zich een klein tegenvallertje”, aldus Van Daalen.

YouTube-video

Bekijk hier de video die Klaas Eissens maakte over de voortgang van de nieuwbouw van het Wehkamp dc dat in juni 2015 operationeel moet zijn.

Reageer op dit artikel