nieuws

Wehkamp.nl gaat ‘groot’ bezorgen op zaterdag

Warehousing

Stap voor stap werkt wehkamp.nl aan verbreding aan de service en aan de bouw van het enorme distributiecentrum in Zwolle. Meer daar over op de komende Material Handling dag op 13 november in Den Bosch.

Wehkamp.nl gaat ‘groot’ bezorgen op zaterdag

Voortaan gaat wehkamp.nl ook op zaterdag grote artikelen zoals wasmachines, koelkasten, banken en televisies bezorgen. Het online warenhuis begint vanaf deze week met de service, die in deze omvang uniek is voor de Nederlandse markt. Onlangs breidde het online warenhuis zijn servicepakket al uit met een extra bezorgdag op maandag voor nagenoeg het volledige assortiment.

Straks ook kiezen uit tijdvensters

Ter voorbereiding heeft wehkamp.nl de zaterdagbezorging uitgebreid getest. Dat gebeurde in samenwerking met distributiepartner PostNL. Na de succesvolle testperiode gaat wehkamp.nl nu landelijk van start. “We zijn erg blij met de geslaagde testperiode, want bezorging op zaterdag van grotere artikelen in deze omvang is uniek in Nederland”, aldus Sander Bolmer, manager Logistics & Warehousing van wehkamp.nl. “We bieden de klant hiermee meer keuze. Ook het ontvangen van grote artikelen buiten reguliere werktijden om is nu mogelijk. Lang wachten op een bezorging is niet meer nodig. En dat gaan we in de nabije toekomst nog verder verbeteren door onze klanten ook voor grote pakketten uit tijdvensters te laten kiezen.”
Klanten van het online warenhuis konden al kiezen op welke dag zij hun bestellingen bezorgd wilden hebben, ook direct de volgende dag. Daar voegt wehkamp.nl nu dus de zaterdagbezorging van grotere artikelen aan toe. Voor kleine artikelen kunnen klanten al kiezen op welke dag (6 dagen per week) en binnen welk tijdvenster van vier uur zij hun bestellingen bezorgd willen hebben, inclusief avondbezorging op drie dagen in de week.

Volgend jaar zomer opening nieuw dc

Wehkamp.nl blijft continu innoveren als het gaat om haar logistieke processen. Zo worden in de zomer van 2015 de deuren geopend van het grootste distributiecentrum voor online retail ter wereld. De geavanceerde logistiek in dit distributiecentrum is helemaal ingericht op snelle levering: binnen 30 minuten na een bestelling van een klant, staat het pakket verzendklaar. Hierdoor is het straks mogelijk om dezelfde dag nog het pakket bij de klant te bezorgen.
Op de Material Handling dag, donderdag 13 november in Den Bosch, komt het totale bouwproces en de keuzes die zijn gemaakt ruim in beeld tijdens de plenaire opening van dit evenement.

Bekijk hier het volledige programma en meld u aan, bekijk hier al het nieuws over de Material Handling dag.

Reageer op dit artikel