nieuws

Vraagt komst robots om flexibele werknemers?

Warehousing

De toepassing van robots in onder andere magazijnen staat in de belangstelling door een recente toespraak van minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Bedrijven moeten zich verplichten om hun mensen levenslang te laten leren en flexibel maken met begeleiding van werk naar werk. Dat vindt de minister. Maar wat vindt u?

Vraagt komst robots om flexibele werknemers?

Asscher’s stelling is dat de arbeidsmarkt onder druk komt te staan door robots, automatische handlingsystemen in het algemeen, maar ook door digitalisering van processen. De markt heeft andere (en waarschijnlijk minder) mensen nodig, die ‘niet getraind zijn op routine maar op het onverwachte’.

Discussie

Als input voor een discussie tijdens de komende Material Handling dag op 13 november in Den Bosch willen we graag uw visie horen.

Wat zijn uw ervaringen met dit vraagstuk? Hoe speelt u daar op in binnen de organisatie waar u verantwoordelijk voor bent? Wat zijn uw verwachtingen ten aanzien van automatisering van logistieke werkzaamheden op de vloer, in het transport en op planningsafdelingen.

Enquete

We stellen uw medewerking zeer op prijs en nodigen u van harte uit om de Material Handling dag gratis bij te wonen. Na het invullen van de enquête ontvangt u van ons de kortingscode.


Bekijk hier alle berichten over de Material Handling dag…

Reageer op dit artikel