nieuws

Vanderlande is populair en neemt bedrijf over

Warehousing

Material handling fabrikant Vanderlande is eigenaar geworden van Smatec, een Duitse specialist op het gebied van magazijnautomatisering. Daarmee gaat het bedrijf in Veghel de positie op de fashion markt verstevigen.

Vanderlande is populair en neemt bedrijf over

Vanderlande koopt met de overname ook de kennis en expertise van de voormalige eigenaar en oprichter van Smatec, Ralf Schneuing en zijn team. Het bedrijf in Bielefeld richt zich op het ontwikkelen van innovatieve magazijnautomatiseringssystemen, zoals de pocket sorter en de geavanceerde modulaire Bombay sorter, die als eerste product van Smatec zal worden toegevoegd aan het portfolio. Deze sorteermachine is ontwikkeld om als Bombay (voor losse voorwerpen) of als tilt-tray sorter (voor bijvoorbeeld schoenendozen) te worden gebruikt.

Meer sorteeroplossingen voor hanggoed

Govert Hamers, CEO van Vanderlande, zegt dat de overname van Smatec perfect past binnen de bedrijfsstrategie van Vanderlande. “Dit ondersteunt het ambitieuze plan om onze aanwezigheid in belangrijke segmenten van de magazijnautomatiseringsmarkt te vergroten. De Bombay sorter is een goed voorbeeld van de nieuwe mogelijkheden die deze overname met zich meebrengt.”
Ook Schneuing ziet nieuwe kansen. “De overname door Vanderlande biedt het huidige Smatec-team de mogelijkheid om op een nog grotere schaal producten te ontwikkelen”, licht hij toe. “Zo krijgen we meer capaciteit voor innovatie van nieuwe producten met een grote focus op sorteeroplossingen voor hangende artikelen.”

Derde plek ‘beste werkgever’ competitie

Nog meer goed nieuws voor Vanderlande. Het bedrijf doet al jaren mee aan het landelijk onderzoek naar de ‘Beste Werkgever van Nederland’. Dit jaar stijgt de marktleider in bagageafhandelingssystemen en producent van magazijnautomatisering weer een plekje op de ranglijst binnen de categorie bedrijven met meer dan duizend medewerkers. Aan de competitie deden dit jaar 311 bedrijven mee, waarvan de werknemers hun oordeel geven over het werkklimaat. Het onderzoek wordt gedaan door Effectory samen met Intermediair. Vanderlande is na twee stichtingen in de zorg het hoogst genoteerde commercieel bedrijf en laat Landal Greenparks, Schiphol Groep en KLM achter zich. DB Schenker Logistics is als eerste logistieke organisatie terug te vinden op plek 37.

Reageer op dit artikel