nieuws

Menlo opent derde dc in Amsterdam voor hightech klant

Warehousing

Logistiek dienstverlener Menlo Logistics heeft onlangs een nieuw distributiecentrum geopend op logistiek bedrijvenpark Westpoort bij Amsterdam. Het dc, het derde van Menlo in de regio Amsterdam, is 15.000 vierkante meter groot en is gebouwd voor een internationale klant die onderdelen levert aan de hightech-industrie.

Menlo opent derde dc in Amsterdam voor hightech klant

In het nieuwe distributiecentrum zal Menlo Logistics naast de reguliere logistieke activiteiten voor de bewuste klant ook een breed scala aan voornamelijk value added services (VAS) verrichten zoals het herverpakken van onderdelen en de controle op eventuele storingen.

MRP-planning

In aanvulling op deze activiteiten zorgt de logistiek dienstverlener ook voor de zogeheten Materials Requirement Planning (MRP). Hier gaat het om de invulling van de verpakkingseisen van met name de Europese markt en het arrangeren van Just In Time leveringen aan productiesites op het Europese continent.

TAPA-A gecertificeerd

Het distributiecentrum van Menlo in Amsterdam Westpoort is TAPA-A gecertificeerd, beschikt over twaalf laad- en losdeuren en is acht meter hoog. Het pand is het derde dc van de logistiek dienstverlener in de regio Amsterdam. De overige twee dc’s zijn gevestigd in Schiphol-Rijk. Ook het Europese hoofdkantoor van Menlo bevindt zich in Schiphol.

Reageer op dit artikel