nieuws

Futuristisch dc over snelweg wint design award

Warehousing

Een distributiecentrum dat geconstrueerd is boven een snelweg, is gisteren op de vastgoedbeurs Expo Real in München uitgeroepen tot winnaar van een design award waar logistiek vastgoed ontwikkelaar Prologis de initiatiefnemer van is. Het winnende ontwerp is afkomstig van bureau Kruschina en Fluxo Interaktive Architektur en de Duitse architect Sébastien Bernard.

Futuristisch dc over snelweg wint design award

Antonis Perpatidis van Office 25 Architects uit Duitsland eindigde op de tweede plaats voor een gebouw dat ondergrondse opslagruimte combineert met kantoorruimte erboven. pinkarchitektur, ook uit Duitsland, ontving een eervolle vermelding van de internationale jury voor een duurzaam ontwerp van hout en transparante ETFE bladen (lichtgewicht hoogwaardig kunststof red.).

Inzendingen uit heel Europa

Prologis schreef de ontwerpwedstrijd afgelopen juni uit. Doel van de wedstrijd is dat de logistiek vastgoedontwikkelaar de aandacht wil vestigen op vooruitstrevende ontwerpen voor het logistieke vastgoed van de toekomst. Dit resulteerde uiteindelijk in inzendingen van architecten, civiele ingenieurs en studenten van beide disciplines afkomstig uit onder andere Duitsland, Oostenrijk, Noorwegen, België en Nederland.

Duurzaamheid stond centraal

In de competitie stond vooral een creatieve benadering aan van locatie, duurzaamheid, technologie, vormgeving en de integratie met het milieu centraal.

Winnaar geeft antwoord op grondschaarste

De winnende inzending geeft volgens de jury met een ontwerp, dat gebouw en omgeving integreert, ‘een intelligent antwoord op het gebrek aan grond’. Kruschina van Fluxo Interaktive Architektur en Sébastien Bernard zien het logistieke gebouw van de toekomst als een constructie boven een snelweg, met optimale transportverbindingen en het gebruik van innovatieve materialen zoals nanogel, een transparant, thermisch isolatiemateriaal van silica-aerogel.

Reageer op dit artikel