nieuws

CB verkort doorlooptijden met verdeelkasten

Warehousing

CB gaat de doorlooptijd van internetorders aanzienlijk verkorten. De logistiek dienstverlener investeert daarvoor in zeven verdeelkasten met put-to-light technologie.

CB verkort doorlooptijden met verdeelkasten

Met deze investering kunnen online bestelde boeken gemiddeld een half uur sneller verzendklaar worden gemaakt.  Maas Internal LogistiX verzorgt de systeemintegratie.

Huidige werkwijze

Op dit moment worden alle boeken per sorteergoot ingepakt in een doos en op de inpaktafels per order uitgesplitst. “Dat leidt tot lange doorlooptijden omdat we de dozen eerst een eind verderop naar de inpaktafels moeten brengen en pas met inpakken kunnen starten als het sorteersysteem helemaal klaar is”, vertelt Peter Coenen, project manager van CB.

Toekomstige werkwijze

De zeven nieuwe verdeelkasten worden geplaatst naast het sorteersysteem. Elke verdeelkast bestaat uit 112 vakken met verschillende afmetingen, die op basis van het volume van de orders worden toegewezen aan verschillende online orders. De uitgesorteerde boeken worden gescand waarna een lampje aangeeft in welk vak een boek moet worden gelegd. Als een order compleet is, gaat aan de andere kant van de kast een lampje branden als teken dat de boeken uit het betreffende vak gehaald en ingepakt kunnen wordenCoenen verwacht dat nieuwe werkwijze leidt tot een verkorting van de doorlooptijd met gemiddeld dertig minuten. De productiviteit stijgt met 35 procent, stelt hij.

Aansturing

Het MAAS Flow Control-systeem (MFC) stuurt het totale proces aan. Daarnaast levert het bedrijf de rollenbanen voor aanvoer van lege dozen en afvoer van volle dozen naar de dozen sluitmachines, labelapplicators en dozenstapelaars.

Reageer op dit artikel