nieuws

Automatisering goud waard voor Forever Direct

Warehousing

Het Amerikaanse Forever Living Products opende eind 2012 een nieuw Europees distributiecentrum. Het warehouse is onder meer uitgerust met palletstellingen, een semi-automatische orderverzamelsysteem met transport- en sorteersystemen en pick by light. “Het scheelt ons bij volledige bezetting honderd man personeel.”

Automatisering goud waard voor Forever Direct

Martin Zegers, managing director van Forever Direct Europe is de geestelijk vader van het ontwerp en de inrichting. SSI Schäfer tekende voor de inrichting. Zegers vertelt tijdens de Material Handling dag 2014 op 13 november in Den Bosch over zijn keuzes en ervaringen. De presentatie van Forever Direct is een van de twaalf parallelsessies waarin mensen uit de praktijk hun ervaringen delen over moderne technologie.

Distributiepoot

Het17000 vierkante meter grote warehouse op Borchwerf II in Oud-Gastel  is sinds eind 2012 het nieuwe Europees distributiecentrum van Forever Direct, de distributiepoot van Forever Living Products. Het Amerikaanse bedrijf produceert voedingssupplementen, drankjes, cosmetica en crèmes op basis van aloë vera. Vele tienduizenden stuks verlaten wekelijks de deuren van het opvallende, goudkleurige gebouw.

15000 palletplaatsen

Het 16000 vierkante meter grote magazijn met 15000 palletplaatsen bestaat grofweg uit twee delen.  De ene helft is uitgerust met palletstellingen (zeven etages hoog). Daar ligt de bulkvoorraad waarmee de voorraden in de vele lokale warehouses worden aangevuld. Forever Direct Europa bedient 93 landen van producten.

Semi-automatisch orderverzamelsysteem

De andere helft van het Roosendaalse warehouse is ingericht als order fulfillment center, dat de functie van de elf lokale warehouses in Noordwest-Europa heeft overgenomen. De inrichting van het order fulfillment center bestaat uit een semi-automatisch orderverzamelsysteem met transport- en sorteersystemen waarbij picking gebeurt op basis van pick-to-light. “Dat is voor ons het meest optimale systeem. Het werkt vier keer sneller dan handmatig picken met orderlijsten. Het scheelt ons bij volledige bezetting honderd man personeel.”

Volautomatisch

Verpakken van pakketten gebeurt volautomatisch met behulp van onder andere dozensluitmachines. Via lopende banden worden de pakketten rechtstreeks in de vrachtwagens geladen. Het pand beschikt over vijftien docks en bestaat uit een ruimte zonder scheidingswanden.

Bekijk alle kennissessies tijdens de Material Handling dag of ga direct naar de inschrijfpagina

Reageer op dit artikel