nieuws

Spar sluit distributiecentrum Alkmaar

Warehousing

Spar Holding gaat het distributiecentrum in Alkmaar sluiten. De sluiting is begin 2016 gepland.

Spar sluit distributiecentrum Alkmaar

Alle logistieke activiteiten van Spar worden in het distributiecentrum in Waalwijk geïntegreerd. De sluiting van het distributiecentrum in Alkmaar wordt versneld door problemen met de vloer, die vervangen moet worden, meldt Distrifood.nl. In het distributiecentrum in Alkmaar zijn 124 mensen werkzaam.
De in Alkmaar gehuisveste centrale afdelingen (servicebureau en bouwkunde & winkelinrichting) zullen naar Waalwijk verhuizen. De afdeling export, dat los staat van het dc, blijft hoogstwaarschijnlijk in Noord Holland.

Omzet onder druk

De integratie van de dc’s levert Spar jaarlijks geld en de efficiency van het logistiek proces wordt verhoogd. Dat is nodig nu de omzet onder druk staat, aldus Skaak Kranendonk, algemeen directeur tegenover Logistiek.nl.

De integratie op zich is niet verrassend. Bij de bouw van het distributiecentrum in Waalwijk is rekening gehouden met de integratiemogelijkheid. Daardoor kan met beperkte investeringen de gehele logistieke operatie vanuit Waalwijk plaatsvinden. Of het distributiecentrum in Waalwijk uitgebreid moet worden, wordt later besloten. Vanuit Waalwijk worden straks zeshonderd winkels beleverd.

Reageer op dit artikel