nieuws

PcData levert PickCart aan schoonmaakmiddelenleverancier

Warehousing

PcData levert PickCart aan schoonmaakmiddelenleverancier

Leverancier Pcdata uit Kerkrade implementeert dit najaar een PickCart-systeem bij Alpheios, een van de grootste bedrijven op het gebied van onder andere schoonmaakproducten en -systemen in de Benelux. Met dit op pick to light gebaseerde orderpicksysteem wil het bedrijf de kwaliteit, efficiëntie en productiviteit van het orderpicken verbeteren.

Het distributiecentrum van Alpheios is gevestigd in Hoensbroek en een tweede hal wordt op dit moment gebouwd. Een grotere en tweede hal is noodzakelijk omdat het aantal orders zowel offline als online nog steeds elke dag groeit.

Implementatie nieuw WMS

Door deze groei is een snellere en meer efficiënte manier van orderpicking noodzakelijk. Het bedrijf wil een levering binnen 48 uur na plaatsing van de bestelling garanderen. Naast de implementatie van een nieuw Warehouse Management Systeem (WMS) en de introductie van volledige barcode scanning heeft bedrijf uit Hoensbroek ook voor de Pcdata PickCart gekozen om de kwaliteit, efficiëntie en productiviteit van het orderpicken te verbeteren.

Meerder orders tegelijk verzamelen

PickCart is een multi-orderpicking oplossing waarmee meerdere orders tegelijk verzameld kunnen worden in één rondgang door het magazijn. Middels dit orderpicksysteem kunnen de schoonmaakartikelen op een snellere en efficiëntere wijze verzameld en verzendklaar gemaakt worden. Voor online bestellingen zijn de ordepickkarren vooral geschikt om meerdere  orders tegelijk te verzamelen op een minder foutgevoelige manier dan bijvoorbeeld met papieren picklijsten.

Eenvoudige implementatie

Het PickCart systeem is, zo meldt PcData, makkelijk te implementeren binnen bestaande systemen. Alpheios start in het nieuwe distributiecentrum met een nieuw WMS systeem. Het WMS zal de PickCart server straks voorzien van de vereiste orderdata.  Deze orderdata zal door PickCart gebruikt worden om de dagelijkse orderpick activiteiten vast te stellen.

Reageer op dit artikel