nieuws

Montini vindt onderdak bij ITS Hendrion

Warehousing

Het Italiaanse heftrucksmerk Montini krijgt een nieuwe impuls op de Nederlandse markt. Heftruckleveranciers gaat naast Doosan ook dit merk actief promoten. Het merk heeft zo’n tweehonderd trucks in Nederland rijden.

Montini vindt onderdak bij ITS Hendrion

Sinds dit voorjaar zijn Montini en ITS Hendrion met elkaar in gesprek. Montini was reeds geruime tijd op zoek naar de juiste compagnon voor de Nederlandse markt, nadat de contacten met Sanders in Helmond als importeur in 2009 op een laag pitje zijn gezet. ITS Hendrion heeft meer dan vijftig jaar ervaring op het gebied van intern transport met vooral veel klanten in Noord-Holland en de omgeving Eindhoven. Behalve Montini gaat ITS Hendrion ook door met Doosan en Stöcklin. Tot vorig jaar had het bedrijf het importeurschap van Doosan als belangrijke activiteit.

Liever merkonafhankelijk zijn

“Daar zijn we mee gestopt”, zegt Jasper Boers, commercieel directeur en mede-eigenaar van het bedrijf met de hoofdvestiging in Alkmaar. “We voelen ons vrijer zonder het importeurschap van een specifiek merk om zo de beste oplossing voor onze klanten aan te kunnen bieden. Het juiste advies staat centraal. De service aan interne transportmiddelen en hoogwerkers is onze specialiteit.” Over het importeurschap van Montini voert ITS Hendrion nog wel overleg met de fabrikant.

Geschikt voor de visserijsector

De samenwerking maakt ITS Hendrion tot exclusieve servicepartner van Montini in Nederland. Het  Italiaans heftruckmerk is gespecialiseerd in gegalvaniseerde (compacte) heftrucks. De zogenaamde Zinc modellen zijn zeer geschikt voor inzet in de foodindustrie, buiten, binnen maar ook in koel- en vriescellen. Als voorbeeld noemt Boers de visserijsector, omstandigheden waarin veel met zouten of breder met chemische producten wordt gewerkt. Het galvaniseren van de heftrucks gebeurt al tijdens het productieproces en niet achteraf. Het programma van Montini omvat wendbare elektrische heftrucks met een hefvermogen tot 12 ton. Veiligheid speelt in de utitvoering een belangrijke rol, zoals blijkt uit de hydraulisch verplaatsbare bestuurdersstoel voor een optimaal zicht.

Reageer op dit artikel