nieuws

Mondiale vraag naar material handling groeit sterk

Warehousing

De vraag naar material handling producten neemt tot 2018 wereldwijd flink toe.

Mondiale vraag naar material handling groeit sterk

De mondiale groei komt tot 2018 uit op zo’n vijf procent per jaar met een totale waarde van 140 miljard dollar. Dat stelt Modern Materials Handling. Deze website baseert zich op het nieuwste onderzoek van Freedonia Group.

AGV’s

Volgens het rapport zal de grootste groei zitten in geavanceerde en automatische conveyors en agv’s, dit vanwege reductie van loonkosten. Ook voor energievriendelijke machines zoals elektrische trucks voorziet het rapport een sterke groei.

Totaal aanbieders

Analyst Mike Deneen stelt dat de after market steeds belangrijker wordt nu de technologie geavanceerder wordt. Het is volgens hem niet een kwestie van het vinden van machines en onderdelen; bedrijven zoeken voor leveranciers die het hele pallet kunnen aanbieden: hardware, software.

Sectoren

Producenten van duurzame producten zullen in 2018 vijftig procent van de vraag in material handling systemen beslaan, stelt het rapport. Ook voorziet het rapport toenames van material handling systemen in de sectoren chemie, voedingsmiddelen en distributie.

Europa

De Verenigde Staten en Europa blijven belangrijke spelers voor afzet van material handling systemen. De grootste groei zit echter in China, India en Brazilië, voorspelt Deneen.

Reageer op dit artikel