nieuws

Henkel investeert 35 miljoen in geautomatiseerd dc

Warehousing

Henkel heeft een miljoenen kostend magazijn geopend in Düsseldorf. De producent van onder andere ‘Laundry & Home Care’-producten investeerde maar liefst 35 miljoen euro in een geautomatiseerd distributiecentrum op de voor het bedrijf historische locatie.

Henkel investeert 35 miljoen in geautomatiseerd dc

Het magazijn is tegen de eveneens in Düsseldorf aanwezige productiefaciliteit aangebouwd. Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van 16.000 vierkanter meter en een opslagcapaciteit van 90.000 pallets.

Van vier magazijnen naar één dc

Henkel geeft aan dat het meerdere redenen heeft gehad om juist in Düsseldorf te investeren in de nieuwe opslagfaciliteit. Enerzijds is het op die locatie al 130 jaar aanwezig, anderzijds vervangt dit dc vier andere dc’s. De logistiek voor de wasmiddelen en home care producten is zogezegd geconcentreerd in Düsseldorf. Niet alleen distribueert Henkel de producten van hieruit naar andere Duitse locaties, ook verzorgt het de logistiek naar afleverpunten in de omringende landen.

Verwerken van ruim miljoen pallets

De opslagcapaciteit van 90.000 pallets herbergen 25 miljoen pakken wasgoed en home care producten. Henkel verwacht jaarlijks 1,2 miljoen pallets te verwerken, een hoeveelheid die als ze achter elkaar worden gelegd reikt van Düsseldorf naar Madrid.  De stellingen hebben een gewicht dat vergelijkbaar is met een halve Eiffeltoren.

Conveyorsysteem tussen fabriek en dc

De investering van 35 miljoen in de geautomatiseerde logistieke faciliteit, maakt onderdeel uit van een totaal van 100 miljoen die Henkel in de West-Duitse site heeft gestoken. Een conveyorsysteem zorgt voor een automatische verplaatsing van de pallets vanuit de fabriek naar het dc.

Reageer op dit artikel