nieuws

Heeft Valeo het ‘veiligste magazijn van Nederland’?

Warehousing

Nog een week te gaan en dan is bekend welk magazijn de opvolger is van Jabil als ‘Veiligste Magazijn van Nederland’ in de categorie ‘groot’. Valeo, Ceva en DSV strijden om de eer. Kom naar de Dag van het Magazijn!

Heeft Valeo het ‘veiligste magazijn van Nederland’?

Twee jaar geleden was Valeo in Helmond ook al van de partij als genomineerde voor de prijs Het Veiligste Magazijn. De distributeur van onderdelen voor autosector kwam toen uit op een verdienstelijke derde plek. Dat moet hoger kunnen, vond de leiding in het magazijn.

Drie keer per jaar gesprekken

Vandaar een nieuwe poging onder leiding van supply chain manager Sven van der Pijl. Hij zorgde er voor dat tijdens ieder functioneringsgesprek het onderwerp veiligheid wordt besproken. Daartoe is een systeem ingevoerd, waarin drie keer per jaar alle magazijnmedewerkers vertellen wat hen op veiligheidsgebied bezig houdt. “We halen ze uit hun comfortzone door 1 op 1 gesprekken aan te gaan op dit punt”, aldus Van der Pijl.

Ongevallen uitgebreid monitoren

Behalve praten wordt ook veel gedaan in Helmond. Bijvoorbeeld monitoren. Ook als een eenvoudige snijwond zich voordoet. Heeft dat wellicht te maken met het niet volgen van de veiligheidsvoorschriften? Waarom is dat dan het geval? Heeft het zin om de voorschriften aan te passen?

Een paar maatregelen zijn in de afgelopen tijd genomen, die zouden kunnen leiden tot het binnen halen van de prijs Het Veiligste Magazijn:

–          Aparte ‘snelweg’ voor heftrucks

–          Gescheiden voetgangersgebied

–          Standaard checklist safety tour

–          LED- verlichting in het magazijn

De uitreiking van de prijs Het Veiligste Magazijn is op 1 oktober bij EVO in Zoetermeer. Meld u nu aan voor de Dag van het Magazijn.

Lees ook: Heeft Ceva het veiligste magazijn? en Heeft DSV het veiligste magazijn?

Reageer op dit artikel