nieuws

Duitse robotproducent wil Swisslog overnemen

Warehousing

Duitse robotproducent wil Swisslog overnemen

Kuka, een Duits bedrijf dat robots produceert voor de auto-industrie, wil Swisslog overnemen. Het bedrijf uit Augsburg heeft eind vorige week een bod gedaan van ruim 280 miljoen euro op de Zwitserse system integrator.

Kuka wil Swisslog overnemen omdat het volgens eigen zeggen minder afhankelijk wil zijn van de automarkt waarvoor het productierobots produceert. Bekende merken als Volkswagen en Daimler maken in hun productieproces gebruik van de Kuka-robots.

Positief advies

De raad van commissarissen van Swisslog heeft inmiddels ingestemd met de overname en heeft een positief advies aan de aandeelhouders uitgebracht.

Uitgifte nieuwe aandelen

Kuka wil de overname deels contant financieren. Het overige deel van de overnamesom wordt gefinancierd met de uitgifte van 1,8 miljoen nieuwe aandelen. Officieel brengt het Duitse bedrijf rond 6 oktober het bod uit. De koop gaat pas door als Kuka over twee derde van de Swisslog-aandelen kan beschikken.

Aandeel Swisslog schiet omhoog

Het gevolg van de aankondiging eind vorige week was dat de koers van Swisslog steeg tot het hoogste niveau in zes jaar tijd van 1,35 Zwitserse frank.

Prijs voor overname aan ‘de forse kant’

De koers van Kuka daalde daarentegen met 4,4 procent tot het laagste niveau in een maand op 45,42 euro. Analisten zien het strategisch nut van de overname van de system integrator in, maar stellen tegelijkertijd dat de prijs die hiervoor betaald wordt redelijk fors is.

Reageer op dit artikel