nieuws

Zalando-dc’s krijgen miljoenen subsidie

Warehousing

De Duitse webwinkel Zalando is één van de grootste subsidievangers in de Duitse detailhandel. Nationale en regionale overheden schoven de afgelopen jaren meer dan 35 miljoen euro naar het bedrijf. Een groot deel van dit bedrag is geinvesteerd in de nieuwbouw van distributiecentra, meldt Z24 vandaag dat zich baseert op berichtgeving van Duitslandnieuws.nl.

Zalando-dc’s krijgen miljoenen subsidie

Die bewuste 35 miljoen euro betreft de som van subsidies uitgegeven aan Zalando door de deelstaten Berlijn, Brandenburg en Thüringen. Het grootste deel kwam uit Thüringen, waar Zalando in Erfurt eind 2012 een groot distributiecentrum opende. Maar liefst 22,4 miljoen euro kreeg de ook in Nederland populaire webwinkel hiervoor.

Logistiek centrum Brieselang

Van Berlijn kreeg de Duitse webwinkelgigant, die vandaag ook de plannen onthulde voor een beursgang, tussen 2010 en 2013 voor 10,6 miljoen euro ondersteuning. Deelstaat Brandenburg stelde 2,5 miljoen euro ter beschikking eveneens voor de bouw van een nieuw logistiek centrum in Brieselang.

Grootste ontvanger subsidie

De journalisten van WirtschaftsWoche en Frontal21 achterhaalden dat de webwinkel daarmee de grootste ontvanger van subsidie is binnen de Duitse detailhandel.

Documentaire over Samwer broers

Volgens de cijfers van Zalando zelf is inmiddels 16,4 miljoen euro van de toegezegde subsidiegelden binnen. ZDF zond dinsdag een documentaire uit over de Samwer-broers, eigenaren van Rocket Internet en via dat bedrijf ook de bazen van Zalando.

Reageer op dit artikel