nieuws

Wehkamp bestelt 450.000 kratten voor nieuw E-dc

Warehousing

Wehkamp bestelt 450.000 kratten voor nieuw E-dc

RFS Holding, de moedermaatschappij van Wehkamp.nl, heeft 450.000 op maat gemaakte kratten besteld voor in het nieuwe distributiecentrum van het webwinkelbedrijf dat verrijst op logistiek bedrijvenpark Hessenpoort in Zwolle. Om een idee te krijgen van de omvang van de order meldt Wehkamp.nl gisteren dat als alle kratten worden opgestapeld er een stapel ontstaat van veertien keer de Mount Everest.

Het Duitse Bekuplast, producent van retourneerbare transportverpakkingen, levert 450.000 op maat gemaakte kratten aan het nieuwe distributiecentrum van Wehkamp.nl, dat in de zomer van 2015 zijn deuren opent.

Opslag van kleingoed

Het is één van de grootste orders uit geschiedenis van Bekuplast. De productietijd bedraagt in totaal bijna een jaar, waarin het Duitse bedrijf volgens eigen zeggen 24 uur per dag, zeven dagen per week nodig heeft om de kratten op tijd klaar te hebben. De kratten worden in het naar verluidt grootste geautomatiseerde e-commerce distributiecentrum ter wereld, ingezet om kleinere artikelen zoals kleding, schoenen en accessoires op te slaan.

Duurzaam plastic

Bekuplast heeft de kratten speciaal op verzoek van RFS Holland ontwikkeld. Zo is in het kader van duurzaamheid gekozen voor hoogwaardig plastic (polypropyleen) dat in combinatie met een innovatief design volgens het Duitse bedrijf jaren mee kan.

Bakken hebben specifieke vormgeving

Naast duurzaamheid voldoet is dit materiaal aan strikte (maat-) tolerantie-eisen waaraan de bak moet voldoen. “De bakken moeten door de jaren heen exact passen binnen het geautomatiseerde distributiesysteem. Daarnaast hebben de bakken een specifieke vormgeving gekregen die is afgestemd op de shuttles die elk van de 450.000 opslagbakken direct kunnen aanspreken en naar de pakstations gaan brengen”, zegt Jacco Schutte, salesmanager EU projects bij Bekuplast.

Augustusnummer Logistiek Magazine

Lees ook het (digitale) augustusnummer van Logistiek Magazine dat donderdag 21 augustus verschijnt met daarin exclusief het laatste nieuws over de voortgang van de nieuwbouw van het mega-e-commerce dc van Wehkamp.nl. Bekijk hier de opties voor een abonnement.

Reageer op dit artikel