nieuws

Kardex heeft solide eerste half jaar

Warehousing

Kardex Group heeft in de eerste zes maanden vergelijkbaar gepresteerd ten opzichte van een jaar eerder. De omzet bleef nagenoeg gelijk, maar de winst nam toe.

Kardex heeft solide eerste half jaar

Het eerste half jaar noteerde Kardex een omzet van 153 miljoen euo, vier ton minder dan in 2013. De winst daarentegen is wel hoger dan de eerste zes maanden vorig jaar.  De netto winst (EBIT) nam toe met 6,5  procent tot 9,5  miljoen euro. De hogere winst komt vooral door kostenreductie.

Toename orders

Het aantal orders nam toe met 5,8 procent. Centraal Europa en Azië noteerden dubbele cijfers. Voor de rest van het jaar is het management voorzichtig  met prognoses. Hoewel ze vertrouwen heeft de goede lijn door te zetten, wil ze eerst cijfers zien.

Reageer op dit artikel