nieuws

Zes kandidaten gaan op voor ‘Veiligste Magazijn

Warehousing

Zes kandidaten gaan op voor ‘Veiligste Magazijn

In een zomer waarin de mooiste sportevenementen over elkaar heen buitelen, lopen ook de voorronden voor de prijs ‘Het Veiligste Magazijn’. Twee ‘gouden plakken’ liggen te wachten tijdens de Dag van het Magazijn op 1 oktober in Zoetermeer.

Voor die twee plakken zijn nog twee keer drie bedrijven in de race. Dat zijn in de categorie voor bedrijven met meer dan 25 magazijnmedewerkers:

  • Ceva Logistics in Oud Gastel
  • DSV Solutions in Venlo
  • Valeo Service in Helmond

In de categorie voor bedrijven met minder dan 25 magazijnmedewerkers zijn dat:

  • Lutèce in Venlo
  • MSD Animal Health in Boxmeer
  • NedTrain Componentenbedrijf in Berkel-Enschot

Zestien bedrijven hebben zich gemeld

De jury onder leiding van prof. René de Koster heeft deze bedrijven gekozen uit een lijst met zestien kandidaten. Afgelopen voorjaar zijn de inschrijfformulieren binnen gekomen van bedrijven, die mee wilden strijden voor de titel, die jaarlijks aan prestige lijkt te winnen. Er is een longlist van twaalf magazijnen uit uiteenlopende branches opgesteld. Deze bedrijven zijn bezocht door twee auditors met jarenlang ervaring op veiligheidsgebied. De inspecties hebben geresulteerd in twaalf rapporten.
De prijs ‘Het Veiligste Magazijn van Nederland’ is een initiatief van importeursvereniging BMWT, verladersorganisatie EVO, Gezond Transport, uitzendorganisatie Randstad en mediaparter Logistiek.nl. Samen organiseren zij dit jaar voor de negende keer de verkiezing van het Veiligste Magazijn met als doel om het belang van een veilige en gezonde logistieke werkomgeving te benadrukken. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Dag van het Magazijn, het congres voor veilig en gezond werken in magazijnen en dc’s op 1 oktober 2014 bij EVO in Zoetermeer. Voor de winnaars liggen cheques van 3.000 euro klaar. Vorig jaar ging de prijs uit naar Jabil Circuit in Venray en Abbott Biologicals in Olst.

Voorzieningen lijken gemeengoed te worden

De jury is erg te spreken over de kwaliteit van de deelnemende bedrijven. Opvallend was dat veiligheidsbevorderende ideeën, die vorige jaren nog slechts door enkele deelnemers werden toegepast, gemeengoed lijken te worden. Ook zijn bedrijven zich steeds meer bewust van de noodzaak om op ergonomie te letten.
In augustus zal de jury zelf de zes genomineerden bezoeken. De jury kijkt daarbij niet alleen naar veiligheid en ergonomie op de werkvloer, maar ook of de processen zodanig zijn ingericht dat onveilige en ongezonde situaties worden voorkomen. De jury besteedt tevens extra aandacht aan het welzijn van de medewerkers.

Reageer op dit artikel