nieuws

Vanderlande maakt meer omzet en winst

Warehousing

De orderportefeuille van Vanderlande staat voor het eerst in de historie van het bedrijf boven 1 miljard euro. In het afgesloten boekjaar steeg de omzet met 7 procent naar 790 miljoen euro, waarvan 20 procent uit service-activiteiten.

Vanderlande maakt meer omzet en winst

“Consistentie vertaalt zich nu in duurzame winstgevende groei”, aldus Govert Hamers, die begin dit jaar aantrad als nieuwe CEO als opvolger van Peter Gerretse. “We werken in snel groeiende markten voor een toenemend aantal klanten, die een voorkeur hebben voor langdurige partnerschappen. We zien wereldwijd herstel in onze markten maar er blijven regionale verschillen. Ons succes wordt gevormd door loyale klanten en door wereldwijd herstel in onze markten ondanks regionale verschillen.”
Hamers wijst op wereldwijd stijgende passagiersaantallen in de markt van bagageafhandelingsystemen, onder andere voor de luchthavens voor de Olympische Spelen in Rusland en het WK Voetbal in Brazilië. Doorbraken in de post- en pakketmarkt realiseerde Vanderlande in Australië en in de Verenigde Staten.

Groei dankzij automatisering dc’s

In Europa heeft magazijnautomatisering een significante bijdrage geleverd aan de sterke groei, hetgeen Vanderlande een positie in de top drie van aanbieders heeft opgeleverd. Eerder dit jaar wist Vanderlande Albert Heijn binnen te halen voor de vergaande automatisering van haar regionale dc’s. De eerste daarvan is het dc in Zaandam en zal tegen het einde van 2017 operationeel zijn. Daarmee zet Vanderlande een belangrijke stap in de foodsector.
Het bedrijf profiteert aanzienlijk van de trend naar kostenverlaging en efficiencyvergroting met minder medewerkers en de sterke groei van de e-commercemarkt voor de markten warehouse automation en pakketdiensten. Tevens is een forse groei in het aantal servicecontracten gerealiseerd. Service maakt nu 20 procent van de omzet van Vanderlande uit.
De financiële highlights van het afgelopen boekjaar zijn:

  • 26 procent meer verkocht tot 938 miljoen euro
  • orderportefeuille nu boven 1 miljard euro
  • EBIT groei met 49 procent tot 36,1 miljoen euro
  • aantal medewerkers steeg met 7 procent tot 2.896
Reageer op dit artikel