nieuws

Linde verbetert elektrische heftrucks

Warehousing

Linde heeft zijn elektrische heftruckmodellen onder de loep genomen en verbeteringen doorgevoerd waar mogelijk. De heftrucks zijn onder meer aangepast voor intensiever buitengebruik.

Linde verbetert elektrische heftrucks

Het verbeterde bedieningssysteem zorgt voor een lager energieverbruik (tot 16 procent) en een daling van de CO2-uitstoot. Bovendien hebben de trucks door het geoptimaliseerde ontwerp meer kracht op hellingen en bij het verplaatsen van ladingen.

Batterij

De verbeteringen zijn doorgevoerd in de modellen E12 tot E20 EVO series.  De nieuwe reeks biedt optioneel actieve batterij ventilatie. Dit vereenvoudigt het laden van de batterij, omdat de bestuurder de batterijkap, cabinedeur en de truckvensters niet hoeft te openen. Ook het energieverbruik wordt exact geregistreerd. Het resterende batterijniveau is tot op de minuut te zien op de multifunctionele display. Dat biedt de bestuurder planningszekerheid en vermijdt diepe ontladingen die schadelijk zijn voor de batterij.

Trillingen

Ook de werkomgeving is geoptimaliseerd voor trillingen, wat samen met de onderhoudsvrije, geveerde vooras de trillingen voor de mens nog verder vermindert. De armsteun kan geopend worden, zodat de bestuurder persoonlijke spullen kwijt kan.

Reageer op dit artikel