nieuws

Dachser bouwt Europese hub voor voedingsmiddelen

Warehousing

Op een oppervlakte van 70.000 vierkante meter bouwt logistiek dienstverlener Dachser een nieuw dc. Het distributiecentrum komt in het Duitse Erlensee nabij Frankfurt en wordt een Europese hub voor levensmiddelen.

Dachser bouwt Europese hub voor voedingsmiddelen

De nieuwbouw omvat een gekoeld crossdock, tussen 2 en 7 graden Celsius, van 8.500 vierkante meter. In een tweede fase wordt het crossdock met 3.000 vierkante meter uitgebreid. 87 vrachtwagens kunnen hier straks gelijktijdig laden of lossen. Daarnaast wordt een kantoorgebouw van 2.500 vierkante meter, een tankstation en wasstraat gerealiseerd.

Vervanging

De bouw van de nieuwe vestiging voor Dachser Food Logistics start in september en zal in het najaar van 2015 operationeel zijn. Het nieuwe dc dat 25 miljoen euro kost, komt ter vervanging van de vestiging in Offenbach. De vestiging in Offenbach is de basis voor het Rhein-Main gebied en dient als centrale, nationale hub voor levensmiddelenlogistiek.

Reageer op dit artikel